Edwin Castro
Foto: Boss Hunting

Amerikaanse loterijwinnaar showt hoe je niet met 2 miljard dollar omgaat

Als Gaston morgen aan de deur aanklopt ga je misschien net als deze loterijwinnaar al jouw stoutste dromen waarmaken. Edwin Castro won eind 2022 de Powerball loterij hoofdprijs van $ 2 miljard. Je zou zeggen dat je hier levenslang mee voorruit kunt, maar met het gat in de handen van Edwin zie je dat zelfs dit astronomische bedrag niet genoeg is. 

Na het winnen van deze megaprijs was er al snel weinig over van de $ 2 miljard, want in plaats van een uitbetaling over 29 jaar wilde Castro de volle mep in één keer. Als hij de voorwaarde had gelezen, kon hij weten dat hij geen 2 miljard bijgeschreven kreeg. De kersverse miljonair begon met $ 628 miljoen, maar door zijn bizarre aankopen slinkt zijn bankrekening nog sneller dan het licht.

Uitgaven Edwin Castro

Een Amerikaans gezegde luidt: ”80% van de loterijwinnaars eindigt blut, omdat 100% niet verantwoord met geld om kan gaan.” Edwin leeft bij dit gezegde, want in plaats van investeren of slim mee omgaan doet hij alles wat hij wil. Zo kocht hij een megavilla in de Hollywood Hills met een prijskaartje van ruim $ 25,5 miljoen, werd er een legendarische Porsche 911 op de oprit geparkeerd en werd er een huis in Japanse stijl van $ 4 miljoen gekocht in Californië. Mocht je nu denken, oké dit is genoeg heb je het mis. Edwin kocht namelijk ook nog een handgemaakt biljart van ruim $ 50.000.

All the money in the world

Deze gast gaat misschien erg lekker, maar volgens financiële experts is Edwin onverstandig bezig. In het tempo dat hij zijn geld uitgeeft en met het verlies dat hij maakt over zijn vastgoed keldert het saldo hard. De waarde van zijn vastgoed daalt met 1% tot 4% per jaar en de prijs van het onderhoud is ook niet mis. Naast de vele aankopen is de grootste fout van Edwin misschien wel het aannemen van het éénmalige bedrag. Als hij het geduld had en zich jaarlijks gedurende 29 jaar had laten uitbetalen kreeg hij elk jaar bijna $ 69 miljoen bijgeschreven. We zullen Edwin zijn financiële stappen blijven volgen en mocht hij in de komende jaren net als vele andere loterijwinnaars zijn vermogen erdoorheen hebben gesmeten, lees je het hier!

Om niets meer te missen van alle DAY1 content volg je ons op social media en abonneer je op onze nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons