Villa: bizarre villa in Vinkeveen
Foto: Funda / Christie's International Real Estate

Dit zijn de 5 duurste huizen die je kunt scoren op Funda

Grote zwembaden, immense tuinen en zoveel kamers dat je makkelijk even de weg kwijt kan raken. Dit zijn allemaal dingen die bij grote villa’s horen. Hoewel Nederland misschien niet bekend staat om de grote en dure huizen, hebben wij hier in ons kikkerlandje genoeg pareltjes staan. Wij zetten de vijf duurste huizen op Funda op een rijtje voor jou.

Van de grachtenpanden in Amsterdam tot aan gigantische villa’s in Wassenaar, bijna overal in Nederland staan er wel megahuizen. Alleen, het grootste huis hoeft niet altijd de duurste te zijn. Zo zijn de huizen in Amsterdam vaak veel duurder, aangezien de ligging ideaal is. En zijn de huizen op het platteland vaak goedkoper, aangezien die een mindere ligging hebben. In een dorp heb je dan ook grotere huizen voor minder hoge bedragen.

Brute villa in Vinkeveen

Vinkeveen staat op de gedeelde eerste plek, als het gaat om duurste huizen in Nederland. Naast ‘het duurste huis van Nederland’, kan dit pareltje in Vinkeveen misschien zichzelf ook wel bestempelen als ‘ het dikste huis van Nederland.’ Met een enorm terrein van 9905 vierkante meter is het ook wel logisch dat de eigenaar zoveel kamers heeft. Met een heerlijk zwembad, een bar, een enorme woonkamer en een dakterras voor in het zonnetje kun je hier wel een goed feestje geven. Deze immense villa heeft een waarde van 19.000.000 euro, dat wordt een tijdje sparen dus.

Credit foto: Funda / Christie’s International Real Estate

Koningsvilla in Amsterdam

Op de Koningslaan in Amsterdam staat de andere nummer 1 te koop. Met maar liefst 18 kamers is er genoeg ruimte om er alles te plaatsen wat je hartje begeert. Van kantoorruimtes tot aan vergaderruimtes. Buiten dat je hier goed kan leven, kun je hier dus ook prima werken. Aangezien de villa in onze hoofdstad staat, is het oppervlak wel een stuk kleiner dan de villa in Vinkeveen. Met een oppervlak van 1120 vierkante meter, zal het alsnog ruim genoeg moeten zijn. Ook deze villa heeft een waarde van 19.000.000 euro.

Credit foto: Funda / P van den Bosch Bedrijfsmakelaars

Verstopt stulpje in Wassenaar

Misschien wel een van de bekendste dorpen als het gaat om dure huizen. Wassenaar is een paradijs voor mensen die het leuk vinden om naar villa’s te kijken. Dit dorp onder de rook van Den Haag staat er namelijk vol mee. Al zal je déze villa waarschijnlijk niet zo snel spotten. Dit stulpje staat namelijk verschut tussen de bomen, ook hebben de mensen van deze woning geen buren. Rondom de villa staan er namelijk niet meer huizen gebouwd. Met een koninklijke uitstraling en 10 kamers, had het prima het paleis van de koning kunnen zijn. Dit huisje heeft een reusachtig oppervlak van 41064 vierkante meter. Het is misschien dan ook niet heel gek dat er een prijskaartje van 16.000.000 euro omheen hangt.

Credit foto: Funda/Hulstkamp Christie’s Makelaars

Binnenzwembad in Bosch en Duin

Filmpje kijken in Bosch en Duin? In deze villa kan dat in een ware bioscoop waar meerdere rijen stoelen staan. Zo kunnen jij en je maten de nieuwste DAY1 video gewoon in je eigen bioscoop checken. Heb je geen zin om buiten voor het huis in het slootje te springen? Dan kun je hier gewoon in het binnenzwembad springen. Als je geen zin hebt om te zwemmen, dan kun je ook in het bubbelbad gaan of in je privésauna gaan. Daarnaast komt er van bijna elke plek daglicht naar binnen, deze villa heeft namelijk megaveel ramen. Het oppervlak van deze villa is 32.388 vierkante meter, heeft 4 slaapkamers en 13 andere kamers. In dit huis kan ook goed gesport worden, hij heeft namelijk een grote thuisgym. Dit huis heeft dezelfde waarde als die in Wassenaar, maar liefst 16.000.000 euro.

Credit foto: Funda/Hulstkamp Christie’s Makelaars

Niet in een maar twee dure Villa’s in Amsterdam

In de hoofdstad zijn er genoeg dure huizen, de nummer vijf op deze lijst staat namelijk ook in Amsterdam. Deze laatste villa in Amsterdam heeft een prijskaartje van 12.500.000 euro. Voor dit astronomische bedrag krijg je 10 kamers, zes slaapkamers en een eigen zwembad. Omdat je in de hoofdstad woont, heb je wel minder ruimte om een feestje te houden. De woning is ‘slechts’ 863 vierkante meter en daarmee de kleinste in het lijstje van duurste huizen.

Credit foto: Funda/Carla van den Brink B.V.

Om niets meer te missen over finance volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over finance check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons