GameFi
Foto: DALL·E

Geld verdienen met het spelen van games? Met GameFi word je betaald om te spelen!

GameFi, een innovatieve fusie van gaming en financiën, verandert anno 2024 de manier waarop we spelen en verdienen. Door blockchain-technologie te gebruiken, biedt GameFi spelers de kans om echte inkomsten te genereren via ‘play-to-earn’ games. Deze trend, die in 2020 opkwam, stelt spelers in staat om in-game crypto of NFT’s te verhandelen en verkopen. 

GameFi is een mix van gamen en geld verdienen. Stel je voor: je speelt een spel en in plaats van alleen maar tijd eraan te besteden, kun je ook echt iets verdienen. Dit komt door iets wat blockchain heet. Door blockchain kun je spullen in het spel, zoals kleding of zelfs een stuk land van jou worden. Deze spullen zijn uniek en je kunt ze verkopen of ruilen voor iets anders in het spel.

Nog niet helemaal thuis in de wereld van crypto, maar wel meer erover leren? Check hier al onze andere artikelen!

Zo werkt GameFi

Het werkt zo: in deze spellen gebruik je slimme contracten, een soort digitale afspraken, om te verdienen terwijl je speelt. Je kunt bijvoorbeeld beloningen krijgen voor het verslaan van vijanden of het verkennen van nieuwe werelden. Je kunt jouw spullen in het spel verkopen of verhuren voor speciale tokens. Er zijn al veel verschillende soorten GameFi-spellen, zoals Gala Games, waar je kunt spelen en speciale tokens of digitale verzamelobjecten kunt verdienen. Of The Sandbox, een spel waar je een eigen wereld kunt bouwen en alles kunt verhandelen. En dan is er nog Illuvium, een fantasie-avonturenspel waar je allerlei verschillende dingen kunt doen.

@legionnetwork.io GameFi explained 😉⚡️ #legionnetwork #gamefi #playtoearn #cryptoexplained ♬ white tee by summer walker – rwn.🦇


Zelfs grote gamebedrijven zoals Ubisoft doen mee. Ze werken samen met bedrijven die gespecialiseerd zijn in deze nieuwe manier van gamen. Dit betekent dat er nog veel meer spellen aankomen waarbij je niet alleen speelt voor de lol, maar ook iets kunt verdienen. Kortom, GameFi is een nieuwe manier van gamen waarbij je echt eigenaar wordt van je spullen in het spel en zelfs geld kunt verdienen door te spelen.

Disclaimer crypto en bitcoin

Het handelen in digitale valuta zoals cryptocurrency’s brengt significante risico’s met zich mee en dient met voorzichtigheid benaderd te worden. Gebruik enkel geld dat je kunt missen, gezien de hoge volatiliteit en het risico op waardeverlies. Eerdere succesvolle trades bieden geen garantie voor de toekomst. Wij adviseren om professioneel advies in te winnen voordat je begint met handelen. De informatie op de website van DAY1 is zorgvuldig samengesteld, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend en het gebruik ervan is op eigen risico. DAY1 is niet aansprakelijk voor schade door gebruik van de website of door onmogelijkheid de website te raadplegen en is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites die gelinkt zijn aan of verwijzen naar hun site.

Om niets meer te missen over crypto volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over finance check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Sjuul Föllings

Sjuul Föllings

Gastredactie
Sjuul heeft financiële vrijheid bereikt door zichzelf onder te dompelen in de wereld van cryptocurrency. Door vroeg in te stappen, zichzelf bij te spijkeren, te leren van zijn fouten en gewoon keihard te werken heeft hij zijn doelen weten te bereiken. Zijn kennis draagt hij nu over naar jullie in de vorm van geschreven artikelen.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons