Lamborghini Huracán; vernieuwde Huracán gespot
Foto: Auto Express

Dit kun jij verwachten van de nieuwe Lamborghini Huracán!

De Lamborghini Huracán gaat al een tijdje mee, want in 2014 werd de supercar voor het eerst geïntroduceerd. Sindsdien zijn er vele versies van deze V10-supercar uitgebracht. Maar zoals elk model ontkomt ook de Huracán niet aan de dag dat hij een opvolger krijgt. Ondanks dat deze nog niet officieel is gepresenteerd weten we al aardig wat te vertellen erover. In dit artikel alle bekende feiten op een rijtje.

De Huracán heeft zich door de jaren heen bewezen als een van de beste supercars die er is. De combinatie van een scherp design, een schreeuwende V10 en het snelle schakelen van de transmissie met dubbele koppeling zorgde dat dit Italiaanse kanon al sinds jaar en dag een populaire keuze is in het hogere segment. Ook de betrouwbaarheid van de auto. Er zijn voorbeelden van Huracáns die zonder problemen 50.000 kilometer met een supercharger hebben afgelegd. Er staat dus een immense klus te wachten voor de opvolger om aan de reputatie die de Huracán heeft opgebouwd te voldoen.

Emissie speelt een grote rol

Het eerste wat we zeker weten is dat de atmosferische 5.2 V10 geen comeback gaat maken in de opvolger van de Huracán. Vanwege milieueisen en verbeterde technologieën heeft Lamborghini gekozen een hele speciale twin-turbo V8 te gaan gebruiken die gekoppeld is aan een hybride aandrijflijn. De reden dat deze V8 zo speciaal lijkt te worden is omdat, als we de geruchten mogen geloven, dat de rode lijn op de toerenteller pas bij 10.000 RPM te zien zal zijn. Verder schijnt het dat de turbo’s pas bij 7000 toeren schijnen in te kicken. Dan bedoelen we niet dat dan pas de turbolag voorbij is en de turbo’s eindelijk zijn opgespoeld. Nee, de turbo’s zijn afgesloten tot dat toerental en daarna pas gaan er uitlaatgassen heen waardoor ze activeren. Toch gaan we het geluid van de puristische V10 wel missen!

@dupontregistry Hear that V10 scream! #lamborghini #huracan #lamborghinihuracan #huracansto #sto #supercar #hypercar #cartok #cartiktok #carsoftiktok ♬ original sound – duPont REGISTRY

De V8 is dus volledig atmosferisch tot 7000 toeren. Dat is iets wat nog nooit eerder in de auto-industrie is gedaan. Verder wordt de V8 ondersteund door een of meerdere elektromotoren. De verwachting is dat er maar één wordt gebruikt, dit om een onderscheid in vermogen met de Revuelto (de net geïntroduceerde opvolger van de Aventador die drie elektromotoren heeft) te behouden. Omdat onbekend is hoeveel elektromotoren daadwerkelijk gebruikt zullen worden is moeilijk in te schatten wat het vermogen van de opvolger zal zijn.

Design nieuwe Lambprghini Huracán

Qua design weten alleen wat we op sommige spy shots hebben gezien. De koplampen worden scherper en er zijn grotere luchtinlaten achter de zijruiten. Ook de voorbumper heeft veel agressievere lijnen dan we van de Huracán gewend zijn, daarnaast valt op dat de knipperlichten nu onder in de voorbumper zitten. Aan de achterkant zien we één centrale uitlaat tussen de achterlichten zitten. Dit doet aan de Revuelto denken. Al met al zal het zeer interessant worden of het Lamborghini gaat lukken de ziel van de Huracán levend te houden in deze opvolger.

Carspots: Lamborghini Huracán

Foto’s: Auto Express UK

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over auto’s check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Ehab Abdelmola

Ehab Abdelmola

Gastredactie
Al sinds jong is deze auto- en techniek fanaat bezig met het bestuderen van hoe auto’s en hoe deze werken. Ehab deelt zijn passie graag met jullie op onze website, maar maakt ook video's op zowel zijn eigen als ons TikTok en Instagram-kanaal.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons