Deze Dodge Challenger is te koop op een veiling bij de Domeinen!

Het is weer een nieuwe week en dat betekent dat we weer een nieuwe auto-aanrader van de Domeinen voor jullie klaar hebben staan! Deze week viel een heuse Dodge Challenger ons op. Net zoals de andere Domeinen auto’s kun je deze voor een appel en een ei bij de overheid kopen. 

De Dienst Domeinen Roerende Zaken, of kortweg Domeinen, is een onderdeel van het ministerie van Financiën van Nederland. Wanneer de overheid goederen zoals auto’s in beslag heeft genomen, dienen de Domeinen als een verkoopplaats voor die goederen. De auto’s hebben dan vaak een illuster verleden en leveren geen garantie, maar voor de prijzen waarop je ze koopt, kun je daar wel overheen kijken!

Dodge Challenger R/T

De Dodge Challenger is een klassieker van een auto. Tijdens de jaren 70 en 80 kon je ‘m overal zien rijden in Amerikaanse films om een reden. De naam ‘Challenger’ verwijst naar een beresterke coupé, ofwel een ‘muscle car’ uit de jaren 70. Door de jaren heen heeft de auto verschillende nieuwe generaties meegemaakt. In 2013 kwam het type R/T model uit. Eén van deze Challenger R/T’s is nu in handen van de overheid gekomen en wie weet kun jij ‘m wel krijgen!

Domeinen Dodge Challenger R/T

Deze Dodge Challenger R/T is een krachtige personenauto met automatische transmissie. Met een afgelezen kilometerstand van 212.764 kilometer en afkomstig van import, heeft deze auto al een aardige hoeveelheid kilometers op de teller voor een tweedehands bolide. Het gebruik van LPG als brandstof is een alternatieve optie voor benzine. Er heeft wel achterop duidelijk wat tumult plaatsgevonden en er zijn wat deuken te zien, dus kunnen we vaststellen dat de vorige eigenaar wel een wild ritje ermee heeft gemaakt.

 

Specs:

  1. Motor: De Dodge Challenger R/T wordt vaak aangedreven door een krachtige V8-motor. Deze motor levert veel vermogen en een kenmerkend geluid.
  2. Vermogen: De exacte vermogensoutput kan variëren afhankelijk van het modeljaar en eventuele aanpassingen, maar de Dodge Challenger R/T staat bekend om zijn indrukwekkende vermogen, vaak tussen de 370 en 485 pk
  3. Interieur: Het interieur van deze Challenger R/T ziet er vrij schoon uit, maar een stofzuigerbeurt bij de voeteneinde kan geen kwaad!
  4. Gewicht: 1800-1900 kg
  5. 0-100 km/u tijd: 5-6 seconden
  6. Maximum Snelheid: 250-290 km/u

De veiling van de Dodge Challenger R/T en alle andere auto’s van de veiling 2024-0006 starten op 18 maart om 08:30 uur en sluit om 21 maart 10:00 uur. Zien wij jou straks in deze bolide rondrijden?

Meer van dit soort overheid beukers of andere autonieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel dit artikel
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons