Dit is alles wat je wil weten over het krankzinnige cryptojaar 2023!

Het jaar 2023 in crypto was op zijn zachtst gezegd onstuimig. Na de val van FTX eind 2022, zien we niet alleen een opmerkelijke stijging in de prijs van cryptovaluta, maar ook de vorming van een stevige basis voor een aanhoudende bull markt in de komende jaren. In de nieuwe crypto-update neemt Quinten François je mee in de belangrijkste gebeurtenissen van 2023. 

Meer info over cryptocurrency’s check je hier of op het YouTube-kanaal van WTFinance!

2024 is net begonnen en als je naar de statistieken kijkt lijkt de cryptodip voorbij te zijn, maar niets is veranderlijker dan crypto. 2023 wordt gekenmerkt door veranderde regelgeving, de lancering van crypto-ETF’s door grote bedrijven en kunstmatige intelligentie. Deze zullen ook in 2024 nog hun uitwerking en invloed hebben op de cryptowereld.

Regelgeving crypto 2023

Het faillissement van cryptobeurs FTX fungeerde als een katalysator voor versnelde regelgeving in de cryptosector. Zowel de Europese Unie als de Verenigde Staten namen serieuze stappen om meer regelgeving toe te passen binnen de wereld van crypto. In de VS werden grote crypto-exchanges zoals Binance en Coinbase geconfronteerd met rechtszaken en zware boetes. Dit duidt op een striktere aanpak van cryptocurrency’s door overheden.

Lancering ETF’s

Een andere belangrijke ontwikkeling in 2023 was de introductie van crypto-ETF’s door financiële giganten zoals Blackrock en Fidelity. Deze stap, in combinatie met de nieuwe regelgeving, opende de deuren voor traditionele investeerders om de cryptomarkt te betreden. Dit laatste kan een aanzienlijke impact kan hebben op de toekomstige geldstroom naar de crypto-industrie.

Herstel crypto 2023

Artificial intelligence en real world assets domineerden de trends binnen de crypto-industrie in 2023. Op macro-economisch vlak zagen we een stabilisatie in de rentetarieven en inflatie. Dit laatste biedt positieve vooruitzichten voor 2024, met name in het licht van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

CEX DEX crypto; verschillende crypto rondom telefoon
Foto: Pexels

Ontwikkeling crypto

Bitcoin en Ethereum zien beide een aanzienlijke prijsstijging in 2023, met Bitcoin die bijna verdrievoudigde en Ethereum die bijna verdubbelde in waarde. Voor 2024 zijn de vooruitzichten veelbelovend, met de verwachting van verdere ontwikkelingen in regelgeving, de lancering van Bitcoin ETF’s, en de Bitcoin halvering in april.

Alles over crypto in 2023 check je in de video hieronder!

Video WTFinance: 2023 vs 2024!

Disclaimer crypto en bitcoin

Het handelen in digitale valuta zoals cryptocurrency’s brengt significante risico’s met zich mee en dient met voorzichtigheid benaderd te worden. Gebruik enkel geld dat je kunt missen, gezien de hoge volatiliteit en het risico op waardeverlies. Eerdere succesvolle trades bieden geen garantie voor de toekomst. Wij adviseren om professioneel advies in te winnen voordat je begint met handelen. De informatie op de website van DAY1 is zorgvuldig samengesteld, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend en het gebruik ervan is op eigen risico. DAY1 is niet aansprakelijk voor schade door gebruik van de website of door onmogelijkheid de website te raadplegen en is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites die gelinkt zijn aan of verwijzen naar hun site.

Om niets meer te missen over crypto volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over finance check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons