Recordbedrag Messi
Instagram: @sothebys

Deze wedstrijdshirts van GOAT Messi kunnen een recordbedrag op gaan brengen!

Een jaar geleden werden we getrakteerd op een winters voetbalfeestje in oliestaat Qatar. Oranje ging helaas onderuit in de kwartfinale tegen het Argentinië van ‘s werelds grootste – kleine – voetballer; Lionel Messi. Hij ruimt nu zijn kast op en zes van zijn voetbalshirts die hij droeg op het WK van 2022 kunnen nu recordbedrag opleveren. Hieronder ook die ene met een vervelende bijsmaak.

Geen enkel ander veilinghuis als Sotheby’s kan een veiling als deze organiseren. De shirts worden gezamenlijk geschat op een waarde van meer dan $ 10.000.000. Dit astronomische bedrag komt voort uit het feit dat Lionel Messi, waarschijnlijk, nooit meer een Wereldkampioenschap voetbal speelt. Deze T-shirts zullen naar alle waarschijnlijkheid, net als andere iconische sportmemorabilia, alleen maar in waarde stijgen.

Recordbedrag Messi

Mocht je Gaston van de Postcodeloterij morgen aan de deur hebben staan en groot fan van Messi zijn weten we wat je vanaf 30 november kunt kopen. Deze set van 6 shirts zijn gedragen tijdens de eerste helft van de finale, de halve finale, de kwartfinale, de laatste 16 en twee van de drie groepsfase wedstrijden. De shirts zijn een stukje voetbalgeschiedenis en met de geschatte waarde van $ 10.000.000 kan het dé waardevolste sportcollectie worden die ooit is geveild. De shirts gaan onder de hamer in New York. Vanaf 30 november kan er geboden worden op de iconische blauw-witte T-shirts.

Mocht Maxima nog een leuk cadeautje voor Willem zoeken hebben we deze nu gevonden. Enfin, van het uiteindelijk opgehaalde bedrag wordt er ook een deel overgemaakt naar het Unicas-project. Het geld gaat naar onderzoek voor zeldzame ziektes bij kinderen.

Michael Jordan

Het huidige recordbedrag van sportmemorabilia staat op naam van Michael Jordan. Zijn laatste Chicago Bulls wedstrijdshirt werd verkocht voor een gigantische $ 10,091,000. Hij droeg dit shirt tijdens de NBA-finale van 1998 tegen Utah Jazz. Dit recordbedrag gaat naar alle waarschijnlijkheid verbroken worden door deze zes wedstrijdshirts van Lionel Messi.

Foto’s: Sothebys

Om niets meer te missen van alle DAY1 content abonneer jij je hier op de nieuwsbrief en volg je ons op social media!

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons