Formule 1; Max Verstappen staat naast de FIA voorzitter
Foto: Oracle Red Bull Racing

Dit is het laatste nieuws in aanloop naar de Grand Prix van Saudi Arabië

Het nieuwe Formule 1 seizoen is van start gegaan. Met ronkende motoren scheurden de coureurs over de baan van Bahrein. De eerste race leverde niet veel verrassingen op en was vooral een bevestiging van de verwachtingen. Max Verstappen trapte het seizoen met een overwinning af en zijn teamgenoot Pérez volgde met een tweede plaats. 

Aankomende zaterdag gaan de vijf startlampen weer op groen. De coureurs racen dan in Saudi-Arabië. Vooraf aan de race gebeurt er buiten de baan al genoeg. We zetten daarom de laatste nieuwtjes in aanloop naar de Grand Prix van Saudi-Arabië op een rijtje voor je.

Voorzitter FIA

Misschien wel het grootste nieuws in aanloop naar de race van Saudi-Arabië. Mohammed Ben Sulayem, de voorzitter van autosportfederatie FIA, zit wellicht diep in de problemen. Volgens de BBC is er een onderzoek naar Ben Sulayem geopend, nadat een klokkenluider de FIA heeft laten weten dat hij de race-uitslag van de Grand Prix van Saoedi-Arabië heeft beïnvloed. Op 19 maart 2023 werd racer Fernando Alonso derde op de race van Saudi-Arabië. Tijdens de wedstrijd stond Alonso in de pitlane zijn tijdstraf van 5 seconden uit te wachten. Alleen tijdens dat wachten zou een staflid aan zijn wagen gewerkt hebben, wat niet mag volgens de Formule 1 regels. De stewards gaven Alonso daarom ook een tien seconde tijdstraf waardoor die niet op het podium zou eindigen.

Maar Mohammed Ben Sulayem was het niet eens met die straf. Dus gaf hij door dat de straf ingetrokken moest worden. En daar zit iets niet helemaal pluis volgens de ethische commissie van de FIA. Zij zijn nu een onderzoek gestart naar de voorzitter. De resultaten van dat onderzoek komen over ongeveer 5 weken.

Red Bull Racing

Bij het team van de Nederlandse wereldkampioen loopt het binnen de baan perfect, maar buiten de baan is het een chaos bij Red Bull Racing. Zo zou de geruchtenmolen over Verstappen flinke overuren draaien. Er wordt gespeculeerd dat Toto Wolff, teambaas van Mercedes, Verstappen maar al te graag als vervanger voor Hamilton wil strikken. De teambaas was al langer gecharmeerd van de Nederlander, maar Red Bull was hem destijds voor. Hoewel de teambaas van Mercedes niets van dit nieuws wil bevestigen, wil hij het ook niet ontkennen. ”Ik denk dat een coureur altijd voor de snelste auto zal kiezen. Dat is waar het in de basis om gaat. Op dit moment heeft Red Bull de snelste auto, dus dat is wat de prioriteit zal hebben”, vertelt Toto Wolff

Daarnaast kan Max Verstappen door een speciale clausule in zijn contract altijd Red Bull verlaten, als sportmanager Helmut Marko het team verlaat. Bij F1-Insider reageerde Helmut Marko alvast kort op de geruchten over een mogelijk vertrek van Verstappen. ,,Ik zal nooit in Max zijn weg staan.”


Meer van dit soort race of andere autonieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons