Maserati DoopieCash Chris
Foto: DoopieCash

Deze Maserati MC20 is het nieuwe speeltje van DoopieCash-eigenaar Chris Janssens

Als je denkt aan Italiaanse bolides flitsen de felrode paardjes en knalgele stieren waarschijnlijk in je hoofd voorbij. Het merk met de drietand wordt nog wel eens vergeten, maar niet door Chris Janssens van DoopieCash. Sinds gisteren is hij de trotse bezitter van een Italiaans raspaard pur sang: de Maserati Corse 2020, oftewel MC20. 

Het duurde even voordat de keuze werd gemaakt. Niet heel gek als je gaat proefrijden in een Porsche 911 Turbo S, Lamborghini Aventador SV, McLaren GT, Ferrari F8 Spider en Chevrolet Corvette C8 Stingray. De keuze voor een nieuwe supercar wordt hierdoor niet bepaald makkelijker. Niet alleen de performance is belangrijk voor Chris. Volgens de eigenaar van DoopieCash gaat het hem vooral om de emotie die een supercar met zich meebrengt. ”Hoe doet mij herinneren aan de Maserati MC12 uit de jaren 90. Het is een supercar met wat meer traditionele lijnen en de kleursamenstelling is fantastisch”, vertelt hij aan ons.

Maserati DoopieCash Chris
Foto: DoopieCash

Maserati MC 20 in a nutshell

Als autoliefhebber zul je de Maserati MC20 waarschijnlijk wel kennen. De Italiaanse supercar is uitgerust met een 3.0-liter zescilinder die wordt aangejaagd door twee turbo’s. De krachtbron levert een heuse 630 pk 730 Newtonmeter koppel. Deze krachtbron wordt gelepeld in een auto die slechts 1500 kg weegt. Op de autobahn bereikt de wagen een topsnelheid van 325 km/u en ook voor een stoplichtsprintje hoeft Chris niet te wijken. De 0-100 km/u tijd van de MC20 bedraagt slechts 2,9 seconden. Of we een De Auto Van aflevering met Chris aandurven is dan ook nog maar de vraag. ”Ik ga hem niet gebruiken als Daily Driver, maar zal hem bij elke zonnestraal uit de garage halen”, zegt de eigenaar van DoopieCash.

Zoektocht naar de Maserati van DoopieCash Chris

Dat Chris voor de Maserati heeft gekozen kunnen we natuurlijk heel goed begrijpen. Als je kijkt naar de performance van de auto en even de tijd neemt om de auto te observeren is dit beestje niet te vergelijken met de andere supercars. Zo is Maserati MC20 niet alleen een auto, maar ook een verlengstuk van jouw persoonlijkheid. De bellezza uit Italië is niet alleen krachtig, maar ook elegant. De MC20 is uitgerust met vleugeldeuren, Bi-Xenon ledverlichting, alcantara-bekleding, ambient-verlichting en een met de hand afgewerkte cockpit die is voorzien met state of the art performance technologie. Als we hem vragen wie hij meeneemt op zijn eerste roadtrip is het antwoord simpel en duidelijk: ”mijn partner in crime Berry.”

Maserati DoopieCash Chris

DAY1 & DoopieCash

Op ons YouTube-kanaal spraken we de mannen eerder over bitcoin, traden en investeren. In de video hieronder check je de volledige aflevering.

Als je dit een vet artikel vond, volg ons dan ook even op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons