Ducati Lamborghini

Deze Italiaanse match made in heaven is om te watertanden

Motorliefhebbers zullen bij het zien van deze speciale one-off variant van de Ducati Multistrada 950 beginnen met watertanden. De motor is gebaseerd op twee Italiaanse grootmachten, namelijk Ducati en Lamborghini. De Nederlandse Brian heeft het beste van beide werelden gepakt om deze motor te bouwen.

Als je aan Italië denkt – denk je aan geweldige gelato, overheerlijke pizza’s, bloedirritant voetbal en natuurlijk prachtige toys for boys. In deze laatste zijn de Italianen heer en meester, maar voor de tweewieler is er één merk dat er echt uitspringt en dat is Ducati. Het Italiaanse motormerk werd opgericht 1926 en vestigt zich net als Lamborghini in Bologna. Dat de twee elkaar dan ook ooit zouden treffen is geen wonder.

Ducati X Lamborghini

Deze one-off Ducati X Lamborghini is volledig gestript en daarna opnieuw opgebouwd in deze unieke livery. Onder de Ducati zit het beroemde Testastetta V-Twin motorblok dat een kleine 113 pk levert. De motor is uitgerust met vele unieke stylings-elementen. Zo heeft de motor vele carbon-elementen, is de tricolore op de body neergestreken en heeft de motor een unieke kleursamenstelling die is afgeleid van het automerk uit Bologna. Brian gebruikt zijn creativiteit en passie om unieke motoren te maken. Na het zien van verschillende build Ducati motoren in het buitenland besloot hij om in Nederland een uniek model te creëren die nog nooit eerder werd gemaakt. De Multistrada 950 X Lamborghini is het resultaat. De motoren van Brian hebben allemaal een eigen verhaal net als deze speciale Ducati.

Special edition

De techniek die Brian gebruikt voor het customizen van zijn motoren heet: ‘Hydrodipping.’ Met de techniek wordt het gekozen onderdeel in een speciaal verfbad gedompeld waardoor op het onderdeel een carbon of houtlook wordt aangebracht. Na het afwerken met blanke lak is deze niet van echt te onderscheiden. Naast deze gecustomizede pakt Brian met zijn bedrijf ook andere voertuigen aan, waaronder auto’s en vrachtwagens. Alles wat te customisen is, komt bij Brian langs. Het volgende project staat in de kinderschoenen, dus neem vooral ook even een kijkje op zijn Instagram.

Foto’s: @brian_hydrodipping_nl

Om niets meer te missen van alle DAY1 content abonneer jij je hier op de nieuwsbrief en volg je ons op social media!  

Deel dit artikel
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons