tuning
Foto: @snoezpoez

Deze 3 tuning projecten mag je niet gemist hebben

Of je nu te veel naar Fast and the Furious films hebt gekeken of standaardauto’s te saai vind; tuning is dé hobby waarin je een auto aanpakt naar eigen smaak en wensen. Wereldwijd zijn er autofans bezig met het sleutelen aan hun auto en wat je doet ligt helemaal aan jou. Een bekend gezegde in deze wereld is dan ook: ”better built, not bought” en deze drie projecten doen je steil achterover slaan. 

In deze hobby worden standaardauto’s getweaked naar de smaak en wens van zijn baasje. Hierbij wordt de auto voorzien met aftermarket onderdelen die de auto of meer jús geven onder de motorkap of aan het uiterlijk. Bekende tuners zoals Mansory, BRABUS en Alpina zijn op deze manier ontstaan.

Japanse tuning

We beginnen deze lijst met een klein bommetje uit het land van de rijzende zon. Deze is verscheept naar het land van de kangoeroes, boemerangs en koala’s. De kleine 1.6-liter driepitter levert na wat kietelwerk van ‘Powetune Australia’ 716 paardenkrachten. Nu zou je misschien verwachten dat de tuner het motorblok volledig gereviseerd heeft met onderdelen die bij NASA vandaan komen, maar niets is minder waar. Het onderblok van de Yaris GR is volgens de tuner sterk genoeg om dit astronomische vermogen te leveren. ‘Powertune’ schoot een andere chip in de boordcomputer, plaatste een huge ass turbo en een verbeterd uitlaatsysteem. Verdere prestaties kunnen we helaas niet met jullie delen, maar als je bedenkt dat het beestje slechts 1200 kg weegt, kun je verwachten dat hij elke supercar zoek rijd.

high end tuning

Hoewel Mansory wel vaker hun creativiteit op de meeste exclusieve auto’s loslaat, vaak met veel controverse tot gevolg, gaan ze zelden zo ver als dat ze bij de Ford GT zijn gegaan. Een bodykit zo uitgebreid dat de auto zelfs andere koplampen krijgt. De auto is gehuld in een carbon fibre bodykit die de auto langer, wijder en lager maakt. De mannen van Mansory gaan nog een stapje verder, want ook het interieur wordt voorzien van hoogwaardige tuning. Zo is er gebruik gemaakt van tweekleurig leer, speciale emblemen en natuurlijk ook carbon fibre. Naast het aanpassen van het uiterlijk is er onder de kap ook geknutseld. De Ford GT, die standaard 647 pk levert, produceert nu 700 pk. Slechts drie stuks rolde er van de band en deze zijn allemaal verkocht.

Italiaans tuningsproject

Op dit lijstje mag een bijzondere engine swap natuurlijk niet ontbreken. Tuning vindt niet alleen plaats bij de professionals. Deze huis, tuin en keuken tuner plaatste namelijk een Ferrari-motor in een Toyota GT86. Drifter Ryan Tuerck wilde de ultieme driftmachine en besloot een Ferrari V8, afkomstig uit een 458 Italia, in een Toyota GT86 te bouwen te plaatsen. Als we de bouwer mogen geloven was aan de V8 komen het makkelijkste van de hele operatie. Grote aanpassingen waren nodig om de motor ‘passend’ te krijgen. Wij gebruiken het woord passen luchtig, want zelfs na alle aanpassingen steekt de Ferrari V8 met kop en schouders boven de motorkap uit. Creatief gebruik van aandrijfdelen van Maserati en Alfa Romeo zorgde dat de motor al zijn vermogen naar de achterwielen kon krijgen. Het resultaat: een 570 Pk sterk Japans driftmonster met Italiaans bloed!

Om niets meer te missen van alle DAY1 content volg je ons op social media en abonneer je op onze nieuwsbrief

Deel dit artikel
Ehab Abdelmola

Ehab Abdelmola

Gastredactie
Al sinds jong is deze auto- en techniek fanaat bezig met het bestuderen van hoe auto’s en hoe deze werken. Ehab deelt zijn passie graag met jullie op onze website, maar maakt ook video's op zowel zijn eigen als ons TikTok en Instagram-kanaal.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons