GTA VI; De auto van de twee hoofdpersonen rijdt hier weg
YouTube Still: Rockstar Games

De releasedatum van GTA VI lijkt nu toch echt dichterbij te komen

Het is misschien wel een van de grootste games aller tijden. GTA, heel lang moesten de fans van de game het doen met GTA V. Die game kwam inmiddels al 11 jaar geleden in 2013 op de markt en sindsdien wordt het spel nog steeds fanatiek gespeeld. Ondanks dat de game nog steeds razend populair is, zijn de fans toch toe aan iets nieuws. 

Op 5 december 2023 werden die fans beloond met goed nieuws. De trailer van GTA VI werd op die datum door Rockstar Games voor het eerst naar buiten gebracht. De trailer van de nieuwe game verbrak meteen verschillende records, zoals meest bekeken game onthulling binnen 24 uur (90 miljoen) en meest gelikte YouTube-video binnen 24 uur (8,9 miljoen). Als klap op de vuurpijl brak de video ook nog het record voor meest bekeken geen muziek YouTube-video binnen 24 uur.

Trailer

In de trailer van de game werd uiteindelijk duidelijk dat GTA VI in de loop van 2025 de markt op zou komen. Alleen een specifieke datum kwam er niet, het was dus nog gissen. Het begint erop te lijken dat de releasedatum van GTA ergens in het eerste kwartaal van 2025 moet komen.

Releasedatum GTA VI

Het gerucht over de releaseperiode van de game werd de wereld in geholpen door JarlOfRivia. Volgens hem zou GTA 6 misschien zelfs in januari of februari van 2025 uit moeten komen. De insider lekte eerder al verschillende (correcte) details over de trailer van GTA 6. Insider Nuro claimt zelfs de exacte releasedatum van het aankomende spel te weten. Hij stelt dat de game gepland staat voor een release op 18 februari. Nuro voorspelde eerder de correcte maand waarin de trailer van GTA 6 werd uitgebracht. De geruchten over een release van GTA 6 in het eerste kwartaal van 2025 doen al langer de ronde. Zo claimde gamejournalist Jason Schreier eerder al dat de game begin volgend jaar moet uitkomen.

PlayStation gamers

Naast de releasedatum van het spel, was er ook wat minder goed nieuws voor de PlayStation gamers. Tech experts van Digital Foundry verwachten namelijk dat zelfs de gelekte PlayStation 5 Pro niet moeiteloos GTA 6 kan draaien. In de nieuwste Digital Foundry Direct stelt oprichter Rich Leadbetter dat zelfs de PS5 Pro de game waarschijnlijk niet op 60FPS zal runnen. Als GTA 6 op de normale PS5 op 30FPS draait, zal de PS5 dat vast ook niet kunnen. Zonder een mirakel is de upgrade in CPU gewoon te klein om hier verschil te maken: alleen als de normale PS5 60FPS gebruikt zal de PS5 Pro dat ook doen. De kans daarop is nogal klein, aangezien er nog nooit een GTA game is geweest die direct 60FPS aankon.

Check hier ook alle geruchten rondom de nieuwe Grand Theft Auto game. Vergeet ons ook niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram.

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons