Pikachu kaart; Pikachu kaart uitgebracht door het Van Gogh Museum
Foto: nintendosupply

De limited edition Van Gogh Pikachu kaart wordt gerestocked!

Rellen, woekerprijzen en lange rijen tekenden de jacht op de exclusieve ‘Pikachu with Grey Felt Hat’ kaart, die alleen in het Van Gogh Museum te verkrijgen was. De opwinding en chaos bereikten een hoogtepunt, waardoor het museum de verkoop noodgedwongen moest stopzetten. Nu keert de kaart terug en is hij niet alleen verkrijgbaar in het museum.

Ter promotie van het 50-jarig bestaan van het Van Gogh Museum, werd in september 2023 deze speciale Pikachu kaart uitgebracht. Met de kaart wilde het museum kinderen op een eigentijdse manier kennis laten maken met de kunst van Vincent van Gogh. Op het stukje karton zien we het bekendste karakter van Pokémon afgebeeld. Pikachu draagt een grijs vilten hoed en is geschilderd in de stijl van Vincent zijn bekendste werken. Al snel werd het een uniek item voor verzamelaars en was de kaart binnen no-time uitverkocht.

Pokémon-gekte

Dat Pokémon gewild is laat deze unieke kaart goed zien. Vanuit de hele wereld komen mensen speciaal voor de kaart naar Amsterdam en rondom het Van Gogh Museum is het een gekkenhuis. Buiten het museum staan opkopers van de kaarten en online zijn de kaarten al gauw terug te vinden voor meer dan € 400. Op het moment van schrijven is dit nog maar de helft. Onze vrienden van AT5 gingen op bezoek bij het museum en filmde de Pokemon-gekte.

Restock Pikachu kaart

Volgens de laatste geruchten, wordt de Pikachu kaart rond maart 2024 gerestocked in de winkel van het museum. Niet alleen het Van Gogh Museum zou nieuwe kaarten krijgen, want ook geselecteerde winkels krijgen nu een voorraad. Om de kaart in deze winkels te kunnen bemachtigen, moet je meer dan € 30 uitgeven aan Pokémon merchandise om de kaart als cadeau te krijgen. De Pokémon Company zelf heeft nog geen ‘officiële’ aankondiging gedaan met betrekking tot de nieuwe voorraad.

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en Threads. Naast nieuwtjes over Pokemon check je via deze link al onze andere artikelen!

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons