Buggy Bear Grylls; foto van de buggy van Bear Grylls
Foto: The Classic Motor Hub

Survivalkoning Bear Grylls verkoopt zijn militaire buggy voor flinke prijs

Survivalkoning en ex-millitair Bear Grylls verkoopt zijn, uit 1990 afkomstige, Ricardo Light Strike Vehicle. De zelfbouwauto werd ingezet tijdens de Eerste Golfoorlog. Wat Bear zelf met de buggy heeft gedaan blijft een raadsel, maar voor ongeveer € 40.750 kan hij nu van jou zijn. 

In het programma Ultimate Survival had koning survival gehoopt dat hij deze buggy bij zich had om zichzelf makkelijker te vervoeren door de extreemste plekken. Tijdens de Eerste Golfoorlog werd de RSL gebruikt als verkenningsvoertuig door de Special Air Service (SAS). Het beestje werd speciaal ontworpen voor verkenning achter de vijandelijke linies. Om veiligheid te garanderen werd er niet gekozen voor bepantsering, maar een zwaar machinegeweer. Deze laatste zit nog steeds op de wagen, maar is wel onbruikbaar gemaakt.

Buggy Bear Grylls

Om snel te kunnen manoeuvreren in een vijandig gebied is de buggy voorzien met een watergekoelde en handgeschakelde viercilinder uit een Volkswagen T3. Ook de ophanging is aangepast. Door de Volkswagenmotor haalt het militaire voertuig een topsnelheid van 100 km/u. Deze snelheid wordt niet in de laatste plaats gehaald door het ultralichte buizenframe. Om ervoor te zorgen dat de motor blijft lopen is de auto voorzien van een skidplate die onder het gehele frame doorloopt. Om de wagen aan het juiste adres af te kunnen leveren, zitten er op het frame speciale ogen bevestigd voor luchttransport per helikopter.

In de tijd dat je de longline LSV kon bestellen, had je als officier de keuze uit een flink wapenarsenaal. Zo kon je de militaire zelfbouwauto uitrusten met een granaatwerper, machinegeweer of Milan anti-tanksysteem. Naast de keuze voor wapens, had je ook de keuze voor verschillende varianten: de tweewielaangedreven Mk1, de Mk2 met 4WD en de Mk3, die een dieselmotor had.

Uniek exemplaar

Het is niet precies bekend hoeveel exemplaren er in totaal gemaakt zijn, maar naar verluidt zijn dit er ongeveer twintig. De LSV van Bear is een MK2. Van dit model werden in 1990 slechts vijf stuks gebouwd voor de Britse Special Air Service. Mocht je de auto per helikopter bij jou op de stoep laten afleveren krijg je niet alleen de auto. De buggy wordt geleverd met een technische handleiding, archieffoto’s en diverse tijdschriftartikelen.

Carspots: militaire buggy Bear Grylls

Foto’s: The Classic Motor Hub

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om geen enkele bijzondere auto en ander autonieuws te missen. Alle andere autonieuwtjes check je hier!

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons