Business Stories #1: dit is wat jij moet weten over de resell business!

Bij DAY1 zijn we groot fan van goede kleding en in de eerste aflevering van onze nieuwe serie Business Stories duiken we in de onderneming van Ferano. De Amsterdamse ondernemer verkoopt sneakers aan bekende voetballers, rappers en heeft zijn eigen kledingmerk genaamd True. De afgelopen jaren heeft hij een hoogwaardig merk gebouwd. Hoe hij dit gedaan heeft check je in de nieuwe video. 

Ferano begon in 2015 vanuit zijn eigen kamer met het inkopen en resellen van sneakers. De jongen uit Amsterdam Zuid-Oost heeft van zijn liefde voor sneakers zijn beroep gemaakt. Het geld van zijn eerste baan als junior assistent-accountant investeert hij in nieuwe sneakers. Deze houdt hij eerst zelf, maar later neemt verkoopt hij deze ook door. Vanaf hier gaat het hard en in de sneakerscène bouwt Ferano snel een naam op.

Exclusieve sneaker

8 jaar later heeft Ferano zijn eigen kantoor nabij Rotterdam en verkoopt hij de exclusiefste paartjes ter wereld aan bekende namen zoals Steven Bergwijn en Kelvin Stengs. Ferano legt uit dat dit komt door netwerken en het leveren van goede service. Hij benadrukt het belang van ‘de hossel’, het harde werken en het netwerken om dingen voor elkaar te krijgen.

Bijzondere markt

Ferano vertelt in de video over de evolutie van de sneakermarkt. Vroeger kon je flink cashen met het ‘flippen’ van één paar sneakers. Tegenwoordig moet je echt op volume gaan zitten. Er zijn nog steeds sneakers die veel waard zijn, maar de algemene releases leveren niet zoveel op als vroeger. In de video vertelt over de waarde van sommige van deze sneakers, die kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Het gaat hem niet alleen om het geld. Ferano is gepassioneerd over de cultuur en de stijl die bij sneakers horen.

DAY1 Business Stories

Jullie kennen ons misschien van onze automotive en sport content, maar bij DAY1 zijn we ook al jaren bezig met het ondernemerschap. Na het maken van de eerdere All Acces en Selfmade serie vonden we het dan ook de hoogste tijd worden om hier weer een nieuwe serie te wijden aan het ondernemerschap. In de Business Stories willen we je niet alleen in de belevingswereld van de ondernemer laten zien, maar stellen we ook kritische vragen waar jij van kunt leren. Want hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je als ondernemer genoeg vrije tijd creëert voor jezelf, realistische doelen stelt en je niet laat weerhouden door je omgeving? Bij Business Stories krijg jij het antwoord op al deze – en nog veel meer vragen. We nemen je mee in een wereld die je normaal alleen van de buitenkant mag bekijken en vertellen hét verhaal van de ondernemer anno 2023!

Video: Business Stories #1

Volg ons op social media en abonneer op onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons