Home Alone; Kevin doet boodschappen in film Home Alone
Video Still: Home Alone (20th Century Fox)

Dit kosten de kerstboodschappen uit de kerstkraker Home Alone in 2023

Waarschijnlijk heb je hem ook deze Kerstmis weer gezien: Home Alone. In de film is de jonge Kevin McCallister, zoals de titel al aangeeft, alleen thuis. Ondanks dat zijn ouders in rep en roer zijn, bevalt hem het leven alleen wel. Hij kan gaan en staan waar die wil en belangrijker nog ook zijn eigen eten kiezen elke avond. 

In 2023 is Kevin zijn leven echter een stukje duurder geworden. De boodschappen die hij eerst deed zijn onderhevig aan inflatie en TikTokker Geoffrey Lyons zocht uit wat de boodschappen van de jongeman in 2023 zouden kosten. Na het zien van dit bonnetje zal hij dan ook gehoopt hebben dat zijn ouders nog thuis waren om boodschappen te doen.

Boodschappenscène Home Alone

In de beroemde boodschappenscène van Home Alone doet de 8-jarige Kevin McCallister boodschappen in een supermarkt. Zijn lijstje bevat onder andere:

  • een opwarmmaaltijd
  • brood
  • bevroren macaroni met kaas
  • vershoudfolie
  • melk
  • wasmiddel
  • toiletpapier
  • sinaasappelsap
  • een pak speelgoedsoldaten
  • drogervellen

In 1990 betaalde Kevin $ 19,83 voor deze boodschappen. Lyons heeft berekend dat deze boodschappen in 2023 ongeveer $63,73 zouden kosten, plus belasting, wat het totaal op ongeveer $ 68 brengt.

@sellitlikelyons Groceries in 1990 vs Today Breakdown ☠️ #fyp #homealone #rockwalltx #geoffreylyons #lyonsden #northtexas #dallastx #dallasrealestate #dfw #dfwrealtor ♬ original sound – Geoffrey Lyons

Impact van inflatie

De TikTok-video van Lyons over de kosten van Kevins boodschappen in 2023 heeft veel aandacht gekregen en zorgt voor verbaasde reacties. Een gebruiker merkte op dat een biljet van $ 100 het nieuwe $ 20 is. Een andere kijker wees erop dat het loon van de caissière uit Home Alone waarschijnlijk nog steeds hetzelfde is. Wij maakten laatste een video over inflatie en koopkracht. In onze ogen een nieuwe kerstkraker die de dalende koopkracht pijnlijk bloot legt.

Koopkracht en inflatie

De term ‘dalende koopkracht‘ vliegt in 2022 en 2023 vaak voorbij. Als je de verschillende media moet geloven lijkt het soms op een doemscenario. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. In onze nieuwe video willen we je vooral leren hoe je met een ‘dalende koopkracht’ om kunt gaan. Om jezelf financieel er warmpjes bij te zetten kun je bijvoorbeeld harder gaan werken, maar er zijn ook andere oplossingen. Zo leren we jou in de video meer over beleggen, investeren in onroerend goed en natuurlijk ouderwets sparen. Om de waarde van je geld op peil te houden kijken we ook naar beleggen.

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over finance check je via deze link al onze andere artikelen!

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons