BMW dropt vroeg kerstcadeautje met sneak peak van de nieuwe M5 Touring

Het is bijna Kerstmis en BMW trakteert autoliefhebbers met een uniek cadeautje, althans niet helemaal. In een nieuwe commercial wordt er een ingepakte versie van de nieuwe BMW M5 Touring getoond. De officiële releasedate laat nog even op zich wachten, maar als we de eerste beelden moeten geloven wordt dit dé stationwagen met ballen van 2024. 

Eerder dit jaar werd de M5 Touring al gespot op de Nürburgring. Net als nu gehuld in een verpakking waardoor de details onbekend blijven. Deze nieuwe versie van de stationwagen moet het vlaggenschip worden voor de automobilist die zoekt naar luxe, ruimte en M-Power. De laatste M5 Touring stamt alweer uit 2007. Sindsdien is het op wat leaks na erg stil gebleven rondom de wagen.

Kerstverrassing

In de nieuwe video van BMW ontvangt de kerstman een speciale brief met de letter ‘M’ groot hierop geschreven. In de brief staat ‘geheim en vertrouwelijk’. Dit geheimpje bewaart hij dan ook goed, want ondanks dat er een glimp getoond wordt van de nieuwe BMW M5 Touring weten we nog steeds niet hoe de wagen er precies uit komt te zien. Er kan daarentegen wel geconcludeerd worden dat de nieuwe wagen er een stuk bozer uitziet dan zijn minder krachtige broertjes uit de brochure. Als we goed kijken zien we dezelfde agressieve achterdiffuser als op de M5 Sedan, de kenmerkende BMW-dakspoiler, vier grote knalpotten en een setje futuristische hoogglans velgen.

Geschiedenis ‘Motorsport 5’

De M5, ofwel ‘Motorsport 5’, wordt al jaren gezien als een van de meest agressieve high-performance sedans ter wereld. Sinds 1984 rolt de krachtpatser al van de Duitse band. In de afgelopen 39 jaar is het een icoon geworden en volgend jaar viert dit icoon zijn 40e verjaardag. Wie jarig is die trakteert en de BMW M5 Touring is een heel mooi cadeautje voor autoliefhebbers wereldwijd. Wat de M5 bijzonder maakt is heel simpel. Met de performance car kun je dagelijks op je dooie akkertje naar de zaak, maar in het weekend kun je hem gebruiken als raceauto op Zandvoort. Volgens de website van BMW ‘borduurt de derde generatie van de BMW M5 Touring hierop voort.’

Releasedatum BMW M5 Touring

Onder de video op YouTube krijgen we geen officiële releasedatum, maar wel een linkje dat ons verwijst naar de BMW-website. Hier lezen we dat de auto in 2024 zal uitkomen en momenteel zorgvuldig getest wordt op de openbare weg en het circuit. De nieuwe variant is volgens BMW niet enkel aangedreven door een brullende V10, zoals de vorige variant. Naar verluidt zal deze krachtpatser geleverd worden als plug-in hybride. Door de gezamenlijke kracht van elektriciteit en ouderwetse benzine zitten er onder de kap van deze auto uit München minimaal 700 trappelende paarden.

BMW M5 Touring; foto's BMW M5 Toruing

Video: BMW M5 Touring

Foto’s: BMW Group

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over auto’s check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons