Bijzondere Barnfind; de collectie van speciale auto's in Brussel bij elkaar
Foto: Oldtimerfarm

Exclusieve en peperdure sportauto’s ontdekt bij bijzondere barnfind in Brussel

In 2023 is er in een oud pakhuis in Brussel een bijzondere ‘barnfind’ gedaan. Achter de deuren van deze loods stonden zestien Ferrari’s en zes Porsches ruim tien jaar lang stof te vangen. Nu zijn ze bevrijd en worden ze in hun volle glorie hersteld door de mannen en vrouwen van Oldtimerfarm om hierna een geschikt nieuw onderkomen te vinden.

Zoals dat bij ‘schuurvondsten’ wel vaker het geval is, hangt er een waas van geheimzinnigheid over de ontdekking, die vorig jaar werd gedaan. Over de eigenaar van de wagens is dan ook niet veel bekend. Volgens de Belgische uitgever Het Laatste Nieuws zou het gaan om een liefhebber die zijn collectie jaren geleden samenstelde en nu is verhuisd naar het buitenland. De woordvoerder van Oldtimerfarm kan dit niet bevestigen, noch ontkennen. Wel geeft hij aan dat de eigenaar graag anoniem blijft. Ook de exacte locatie van de loods is niet bekendgemaakt.

Bijzondere barnfind

In de loods werden in totaal 22 auto’s ontdekt. Alle auto’s verkeren in een goede staat en zijn tien jaar lang zorgvuldig bewaard door de vorige eigenaar. Om de wagens in topconditie te houden, werden ze afgedekt opgeslagen op de eerste verdieping van de loods. De waarde van alle kunstwerken bij elkaar wordt geschat op tientallen miljoenen.

Dit astronomische bedrag wordt flink opgekrikt door speciale modellen, zoals een gele Ferrari 365 GT4-BB. Van dit type werden er wereldwijd slechts tien stuks gemaakt. Naast deze bijzondere 365 GT4-BB, bevat de zeldzame collectie ook meerdere Ferrari Testarossa’s en speciale Porsches. Zo is er een luchtgekoelde 911 Turbo gevonden en had eigenaar ook de sleutels van meerdere S-modellen.

Een nieuw leven

Nadat de auto’s zijn afgestoft en gepoetst worden deze vanaf 26 januari aangeboden bij Oldtimerfinds. Mocht je de auto’s met eigen ogen willen bekijken en fotograferen kan dat. Om deze bijzondere ‘barnfind’ te vieren hebben de verkopers besloten om alle wagens uit te stallen in hun loods te België. De complete lijst vind je hieronder:

Ferrari250 GTE
Ferrari328 GTS
Ferrari328 GTS
Ferrari348 Competizione
Ferrari348 Spider
Ferrari365 GT4-BB Yellow
Ferrari550 Maranello
Ferrari550 Maranello
Ferrari575M
Ferrari575M Manual
FerrariMondial Cabriolet
FerrariTestarossa – Black
FerrariTestarossa 512 TR
FerrariTestarossa – Red
FerrariTestarossa TR512M Red
FerrariTestarossa TR512M Yellow
Porsche911 2,0s
Porsche911 2,4 E
Porsche911 2,4 S
Porsche911 930 3,3 TURBO

Via: Het Laatste Nieuws België

Meer van dit soort nice-to-know auto-artikelen of andere autonieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons