Arcadia Droptail; Een foto van de Rolls-Royce Arcadia Droptail bij een bloesemboom
Foto: Rolls-Royce

Anonieme miljardair koopt de nieuwste duurste auto ter wereld

De Rolls-Royce Boat Tail was de duurste auto ter wereld tot er andere modellen uitkwamen die nog duurder waren. Rolls-Royce heeft de Boat Tail nieuw leven ingeblazen en nu is deze weer de duurste auto die er is. Het autobedrijf heeft een nieuw model genaamd, de Arcadia Droptail, ontworpen waarvan er nu maar 4 van zouden bestaan over de hele wereld. Een anonieme miljardair heeft een van deze modellen te pakken gekregen.

De Arcadia Droptail kost maar liefst 28,5 miljoen euro. Dit is een customized versie van de al bekende Boat Tail, waar jaren tijd in is gestoken met het ontwerpen en designen ervan.

Foto: Rolls-Royce

Een project van grote omvang

Rolls-Royce beschrijft de Arcadia Droptail als een uitdrukking van kalmte tijdens het rijden. De inspiratie achter de naam ‘Arcadia’ zou van de Griekse mythologie komen. ‘’De met de hand gebouwde roadster viert de zuiverheid van vorm en natuurlijke materialen, terwijl het dient als een gedurfde verklaring van de persoonlijke smaak van de opdrachtgever, gekenmerkt door precisie en subtiele terughoudendheid’’, vertelt Rolls-Royce. Het bedrijf zou al sinds 2019 bezig zijn geweest met het ontwerpen van een customized versie van de Boat Tail. Ze geven geen verdere informatie over de koper, maar deze zou waarschijnlijk uit Singapore komen.

Foto: Rolls-Royce

Tot op de kleinste details diep over nagedacht

De eerdere Boat Tails kwamen in het paars en rood. De Arcadia Droptail heeft nieuw leven in het design geblazen, met een gestroomlijnde witte tint met 22-inch spiegelgepolijste lichtmetalen wielen. Absoluut niet te vergeten is de klok op het dashboard. De designers van de Arcadia Boat Tail hebben maar liefst 5 maanden gedaan over het ontwerpen van deze klok.

Foto: Rolls-Royce

De statistieken

De Rolls-Royce Arcadia Boat Tail is dus een pracht van een bolide maar rijdt hij ook een beetje fijn? Jazeker! Hij heeft een twin-turbocharged 6.6-liter V12, waardoor hij 593 pk heeft. De mening van de trotse eigenaar van de Rolls-Royce is dus onbekend, maar we kunnen ervan uitgaan dat hij er megaveel genot mee beleeft.

Wil je lezen over de autocollecties van de rijkste beroemdheden? Klik hier om er meer over te lezen! Volg ons ook zeker op  ThreadsFacebook en Instagram!

Deel dit artikel
Thijmen Oort

Thijmen Oort

Online editor
Journalist in spé Thijmen is hard onderweg naar een glansrijke carrière. Met zijn interesses voor extreme sports, tech en auto's is hij bij DAY1 aan het juiste adres om zijn vlotte pen te gebruiken. Thijmen is open-minded en verdiept zich graag in alles waar het mannenhart een sprongetje van maakt!
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons