Alfa Romeo Stradale
Foto: Alfa Romeo

De Alfa Romeo 33 Stradale: een legende herboren!

Door al het EV-nieuws lijkt de geschiedenis van de brandstof auto geschreven te zijn, maar Alfa Romeo denkt daar heel anders over.  Het merk rolt namelijk een nieuwe versie van de Alfa Romeo 33 Stradale uit. Deze ‘reïncarnatie’ van de auto uit 1967 met dezelfde naam is een poging van het merk om te laten zien dat het verleden en de toekomst toch hand in hand kunnen gaan.

Kopers van deze über exclusieve bolide krijgen de keuze: een vol elektrische variant of een V6 die rechtstreeks uit de Maserati MC20 komt dus voor ieder wat wils!

Elektrisch of V6?

In het geval van de V6 betekent het dat de super lichte sportauto een vermogen van maar liefst 620 pk krijgt en in minder dan 3 seconden op de 100 zit. De topsnelheid ligt bij deze versie op maar liefst 333 km/u en om het nog mooier te maken: al het vermogen gaat naar alleen de achterwielen.

Maar voor wie toch met de toekomst mee wil gaan en elektrisch rijden zaliger vindt dat alle herrie van een V6 komt er een elektrische versie. Deze versie is niet zomaar een Alfa, want met 750PK is dit de sterkste Alfa Romeo ooit gebouwd! Veel precieze cijfers hebben we nog niet maar houdt rekening met een 0-100 van onder de 2.5 seconden!

Supercar allure

De prestaties zijn natuurlijk mooi, maar hier bij DAY1 weten wij dat er meer nodig is om een auto een supercar te noemen dan ruw vermogen. En de 33 Stradale krijgt alle vinkjes: een lage tweezitter met een koolstofvezel frame, vleugeldeuren, mooi glas boven de motor die achterin ligt en het gebruik van prachtig leer voor de afwerking van het interieur.

We zijn ons bewust van het feit dat smaak persoonlijk is, maar het is een veilige aanname dat ook de styling en vormgeving van de auto zeker ‘supercar waardig is’

Super exclusief: Alfa Romeo Stradale

Voor wie nu verkocht is en er graag eentje wil aanschaffen heb ik helaas slecht nieuws, er worden slechts 33 gebouwd die allemaal al verkocht zijn. En misschien wel leuk om te bedenken, als slechts een van die 33 kopers voor de elektrische versie kiest, heeft die zomaar een 1 of 1 Alfa Romeo.

Om niets meer te missen van alle DAY1 content volg je ons op social media en abonneer je op onze nieuwsbrief

Deel dit artikel
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons