Yeezy; Verschillende Yeezy producten, van slippers tot aan schoenen
Instagram: @yeezymafia

Adidas verkoopt allerlaatste Yeezy’s en deze 5 creaties waren het bijzonderst

Een van de beste samenwerkingen in de ‘sneakergame’ ooit, is nu al een tijdje tot een einde gekomen. Adidas en Kanye West, ook wel bekend als Ye, leken de ideale combinatie te zijn, maar daar kwam verandering in na opmerkelijke acties van Ye. Adidas heeft nu besloten om de resterende Yeezy-sneakers te verkopen. Wij laten je de succesvolle creaties zien die West en Adidas de markt op hebben gebracht. 

In 2022 stopte de samenwerking tussen de rapper en Adidas, nadat West controversiële uitspraken had gedaan op sociale media. Na het incident besloot het Duitse merk de sneakers van de markt te halen. Hierna besloot Adidas verschillende producten in prijs omlaag te doen, om toch een positieve omzet te draaien. Het bedrijf zit nu nog met een enorme voorraad aan sneakers ter waarde van 1,2 miljard euro. Het zou nu dus zomaar kunnen dat de schoenen flink gaan dalen in prijs.

Yeezy Boost 350

De allerbekendste schoen die uit deze samenwerking is uitgekomen, is de Yeezy 350. De sneaker is nog steeds razend populair, maar in de tijd van de drop was de sneaker niet aan te slepen. De schoen was iets anders dan standaard sneakers van bijvoorbeeld de grote concurrent Nike. De sneakers werden geroemd om hun bijzondere colourways en verfrissende design. Naast deze twee kenmerken liep de schoen volgens vele liefhebbers ook onwijs lekker!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door YEEZY SPLY-350 (@sply.350)

Yeezy Boost 700 

De Yeezy 700 heeft inmiddels al drie verschillende versies en is nog steeds immens populair. Hoewel de sneaker misschien niet zoveel waardering kreeg als zijn voorganger, is het toch een schoen om niet te vergeten. Wat bijzonder aan deze sneaker is dat die binnen 48 uur is gedesignd door Kanye West en Steven Smith. ‘’De samenwerking met Kanye was magisch tijdens het maken van deze schoen”, vertelt de designer Smith in een podcast. De Yeezy Boost 700 werd in november 2017 uitgebracht met een retailprijs van 300 dollar, 278 euro.

Yeezy slides 

De Yeezy Slides zijn de allereerste en laatste slippers die de samenwerking heeft opgeleverd. Hoewel er eerst twijfels waren over of het een succes zou gaan worden, was dit achteraf nergens voor nodig. De slides staan bekend om het simpele design, lichtheid en het comfort. De slides hebben verschillende felle kleuren, zoals blauw, oranje en geel. Buiten de felle kleuren om, hebben ze ook nog de simpele zwart en grijze slides.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door YEEZY MAFIA (@yeezymafia)

Yeezy foamrunners  

De foamrunners van Yeezy zijn misschien wel een van de opmerkelijkste producten die naar buiten gebracht zijn. Het bijzondere model van de schoen levert ook veel verschillende meningen over de sneaker. De een vindt het fantastisch, maar de ander vindt het weer afschuwelijk, daartussen zit bijna geen middenweg. Ondanks dit alles is de foamrunner nog steeds megapopulair, dit komt mede door de wereldberoemde streamer Speed. De streamer draagt de foamrunner overal waar die gaat en met alles wat hij doet. Hij draagt de schoen, zelfs tijdens het voetballen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door IShowSpeed (@ishowspeed)

Yeezy 750 

Deze Yeezy is de allereerste creatie in de samenwerking tussen Ye en Adidas. De schoen heeft ook een aardig prijskaartje. Zo is de startprijs van de schoen rond de 1000 euro. Buiten dat de schoen gebruikt kan worden als normale schoen buiten, is er ook een speciale versie uitgebracht als rugbyschoen.  

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door YEEZY MAFIA (@yeezymafia)

Nog niet uitgekeken op toffe sneakers? Check hier alle toffe releases van de Nike Air Max 1 die in 2024 op de planning staan. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen van DAY1. 

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons