auto gadgets
Foto: Classic Driver

4 bizarre auto gadgets die je gezien moet hebben

Het leukste aan het aanschaffen van een nieuwe auto is het kiezen van de gadgets. Deze opties lopen uiteen en zijn er speciaal om de auto naar jouw wens samen te stellen. In een ver verleden waren de auto gadgets schaars en kon je kiezen uit een aantal opties – anno 2023 is dit een heel ander geval!

Als je bij de autodealer naar binnen stapt heb je meestal een goed idee van wat je wil kopen. Je hebt gespaard, jouw favoriete merk uitgekozen en de kleurenwaaier wel duizend keer doorgespit. De verkoper attendeert je alleen op wat extra features, die je voor meeprijs zo er bij kunt krijgen.

Chronologische Auto Gadgets

Nee, Florys Weyers komt niet vertellen dat dit dé musthave is voor jouw Bentley, maar over een samenwerking tussen de Zwitsers en Engelsen. Deze optie kost meer dan de basisprijs van een Bentley Benteyga en is uniek in de automotive. Het kost je wat, maar dan heb je ook iets. Voor een heuse € 205.000 krijg jij een een met de handgemaakt uurwerk van Breitling in jouw dashboard geplaatst. Superhandig natuurlijk als je vergeet dat de tijd ook af te lezen is op het infotainmentsysteem.

Auto Gadgets
Foto: Bentley

Hop on and strap in!

Comfort voor je medepassagiers zit hem niet in de prijs en dat is wat Dodge bewijst met hun optie in de Dodge Demon. In deze raceauto wordt er standaard geen passagiersstoel geplaatst om gewicht te besparen. Natuurlijk vervelend als jouw vriendin mee wil naar de dragstrip en ze op jouw schoot moet zitten. Dodge heeft hiervoor een makkelijke en goedkope oplossing dacht, want voor de prijs van McDonalds euroknaller krijg je de stoel er gewoon in. Leuk als je haar een kleine hartaanval wil geven wanneer je weer ergens te laat voor vertrekt. Het Amerikaanse dragmonster doet de 0-100 km/u sprint in slechts 2,1 seconde.

Auto Gadgets
Foto: Dodge

Ferrari La Carbon

Een Ferrari LaFerrari is een auto die zo uniek dat je je eigenlijk nooit zorgen hoeft te maken of je genoeg opvalt of onderscheid. Voor wie na het uitgeven van meer dan 1 miljoen euro zich hier toch zorgen om maakt heeft Ferrari dé oplossing. Met deze auto gadget wordt hij niet alleen unieker, maar ook een stuk prijziger. Smijt een kleine € 335.000 over de balie voor een complete voorkant van carbon. Superleuk natuurlijk, maar wel zorgelijk als hij vervangen moet worden na het nemen van een iets te hoge drempel.

Auto Gadgets
Foto: MODEL CAR

Visuele Auto Gadgets

Een AMG GT Blackseries is al duur genoeg. Als jij je Lewis Hamilton wil voelen wanneer je erin rijdt, is deze speciale AMG Petronas livery wat voor jou. Deze livery kost je maar liefst 50.000 euro. Verbazingwekkend genoeg is dat niet dé reden dat deze optie in deze lijst staat. Om überhaupt deze livery te kunnen kiezen moet je ook namelijk een AMG Project One hebben aangeschaft vóór je de GT Black Series aanschaft. Dan pas ‘mag’ je deze optie aanvinken. Voor wie het zich afvraagt, een Project One kost je ongeveer 2.3 miljoen, een GT Black Series kost je ongeveer 500.000. Samen met de prijs voor de livery zit je in totaal aan een astronomische 2,8 miljoen voor je een Black Series in deze kleur hebt!

Foto: Classic Driver

Als je dit een vet artikel vond, volg ons dan ook even op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel
Ehab Abdelmola

Ehab Abdelmola

Gastredactie
Al sinds jong is deze auto- en techniek fanaat bezig met het bestuderen van hoe auto’s en hoe deze werken. Ehab deelt zijn passie graag met jullie op onze website, maar maakt ook video's op zowel zijn eigen als ons TikTok en Instagram-kanaal.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons