4000 uur, 36 man en ontelbare euro’s later. Na twee jaar mogen we Sara (ja, zo heeft Job haar genoemd) de Ferrari 458 Spider onthullen. De auto, die na twee jaar verbouwen eindelijk af is, kun je nergens anders vinden dan bij DJ La Fuente. Op DAY1 hebben jullie al een deel van het proces kunnen volgen. Daarbij kwamen vragen naar voren als, is Ferrari hier wel blij mee, En Kun je het nog een Ferrari 458 Spider noemen?
Het proces
Van kinds af aan heeft La Fuente al een zwak voor het Italiaanse automerk. “Op mijn dertiende zei ik altijd al dat ik op mijn dertigste een Ferrari zou hebben.” Voor Job was die droom al werkelijkheid geworden, maar nu is het extra speciaal. “Dat gevoel is voor mij gewoon iets wat ik in mijn buik voel.”
In 2017 werd er voor het eerst met deze auto gereden, toen nog de originele 458 Spider, wat ook te zien is op ons kanaal. “Het is echt mijn baby,” zei La Fuente destijds, die toen ook al meerdere auto’s had aangepast. Daarom werd het hoog tijd voor de Ferrari 458 Spider om een metamorfose te ondergaan. Volgens Job verdiende de Ferrari dat gewoon.
Meer dan twee jaar geleden was het dan eindelijk zover: het grote project kon van start gaan. Met 36 vakmensen is de auto flink onder handen genomen en heeft hij een totale transformatie ondergaan. Het project van La Fuente bleef niet onopgemerkt. Veel mensen kregen er lucht van en deelden hun eigen ideeën. Hierdoor vroeg Ferrari hem het project voorlopig onder de radar te houden, zodat niet iedereen zijn Ferrari zou gaan ombouwen.
Toestemming voor La Fuente
Het Italiaanse automerk Ferrari is heel strikt als het gaat om hun auto’s. Zij bouwen de Ferrari en vinden dat niemand het beter kan doen dan zij. Toen de plannen van La Fuente bij Ferrari terechtkwamen, kreeg hij toch het groene licht, met de voorwaarde dat het project onder de radar moest blijven.
Er zijn namelijk bekende mensen, zoals Justin Bieber, Nicolas Cage, Kim Kardashian en 50 Cent, die op de zwarte lijst van Ferrari staan omdat ze zonder toestemming hun Ferrari hebben aangepast.
4000 uur
36 mensen hebben in totaal meer dan 4000 uur aan de auto gewerkt. Elk detail is minutieus aangepakt. Zo is het derde achterlicht zo gemaakt dat er geen schroeven nodig zijn voor de montage. De vulslang is vervangen door een iets langere variant, omdat de carrosserie breder is geworden. En ja, er is een originele Ferrari-slang gebruikt, ondanks dat dit niet zichtbaar is.
Dit bericht op Instagram bekijken
Het project bracht vakmensen van verschillende bedrijven samen. Deze mensen hebben na afloop van het project nog steeds veel contact met elkaar. Soms bellen ze elkaar om bij te praten of om advies te vragen.
Wat is er wel allemaal aangepast aan de auto?
De vraag is eerder, wat is er niet aangepast? Bijna niets van de originele auto is intact gebleven. Het enige wat nog origineel is, zijn de deuren. Verder is alles aan de auto nieuw. Zelfs de schroeven zijn in kleur gespoten en bij het vastdraaien van de moertjes en boutjes werd zorgvuldig een doekje gebruikt om de schroeven onbeschadigd te houden. Bij het opnieuw in elkaar zetten van een brommer houd je meestal een paar bouten en moeren over, maar bij dit project waren alle zakjes met OEM-schroeven keurig leeg.
Een ander opvallend detail: er zit 36 liter lak op de auto, verdeeld over 13 laklagen. Ter vergelijking: een normale auto heeft gemiddeld zes laklagen. Dit betekent dat er meer dan het dubbele aan lak is gebruikt.
Job is ook zwaar over zijn eigen budget gegaan. “Ik ben al meer kwijt aan alle onderdelen dan toen ik de auto nieuw kocht (circa €250.000).” Het moge duidelijk zijn dat dit project geen goedkoop geintje was.
Trap je Ferrari hiermee niet tegen de schenen aan?
Voordat het project van start ging, vroeg Job zich ook af wat Ferrari hiervan zou vinden. “Vinden ze het een goed idee dat de auto helemaal uit elkaar wordt gehaald en opnieuw wordt opgebouwd?” Voor Job was het belangrijk dat Ferrari erachter stond.
Daarom ging hij naar Forza en legde zijn plan aan hen voor, met de vraag of zij het aan Ferrari konden voorleggen. Uiteindelijk werd er persoonlijk contact gelegd en kreeg Job de toestemming waar hij op hoopte. Met dat startsein kon het project eindelijk beginnen.
Nu, meer dan 300 voicememo’s en meer dan 1000 telefoontjes later, is de auto af. Alle 36 vakmensen die eraan hebben gewerkt zijn tevreden met het eindresultaat – inclusief La Fuente zelf.
De grote vraag is nu: Is dit de dikste Ferrari die er bestaat? Naar mijn mening is dit het meest indrukwekkende wat je met een auto kunt doen. Een originele auto kopen, volledig uit elkaar halen en aanpassen naar je eigen visie. Met eindeloze keuzes is deze auto het resultaat van pure passie en vakmanschap. Dit is zonder twijfel een van de vetste Ferrari’s die ik ooit heb gezien, check hierboven nog even de gloednieuwe video over de auto.
Heb jij nou nog niet genoeg gekregen van dit artikel. Lees dan hier nog andere artikelen op onze website. Volg ons daarnaast ook even op Instagram, Facebook en Threads om niets meer te missen.