Brett Adcock
Twitter: @adcock_brett

Deze 24 tips van techmiljonair Brett Adcock helpen jouw productiviteit te verhogen

De week is pas begonnen, maar na de maandagochtendmeeting zakt de moed je al in de schoenen – nergens voor nodig volgens techmiljonair Brett Adcock. Brett werd geboren op het platteland van de Verenigde Staten, maar leerde hier iets waardevols voor de wereld creëren vanuit het niets. De afgelopen 20 jaar bouwt hij dan ook aan zijn eigen ondernemingen en deze 24 tips kunnen jou ook helpen! 

Op de website van een van zijn bedrijven Figure AI, vertelt hij over zijn reis die hij de afgelopen 20 jaar gemaakt heeft. In de eerste 15 jaar richtte hij zich voornamelijk op het bouwen van software en online communicatie programma’s, maar de afgelopen 5 jaar richt de techmiljonair zich vooral op hardware en toepassingen die deze wereld fundamenteel tot een betere plek maken. Hij vertelt hierover: ”Ik ben elke dag mijn tijd aan het maximaliseren om een opwindende en inspirerende toekomst op te bouwen.”

Brett Adcock: van studiekamer naar techmiljonair

Zijn eerste bedrijf, genaamd Vettery, was een online vacaturebank die werd gebaseerd op machine learning. In Jip-en-Janneketaal betekent dit dat de Amerikaan een online uitzendbureau ontwikkelde waar mensen gekoppeld werden aan de juiste werkgever die aan hun eisen voldeden. Hij maakte dit online-platform, omdat hij opmerkte dat miljoenen mensen ontevreden zijn met hun baan. Hij wilde hier verandering in brengen en Vettery werd een groot succes. Vanaf zijn kamer ontwikkelde hij deze Tinder voor werkzoekenden en binnen enkele jaren had hij honderden mensen onder zich werken om de 30.000 werkgevende bedrijven te kunnen helpen aan goed personeel. Door Vettery vonden duizenden mensen hun droombaan. In februari 2018 werd Vettery voor $ 110 miljoen overgenomen door The Adecco Group, het grootste wervingsbedrijf ter wereld.

Brett Adcock

Elektrisch vliegen

Brett Adcock kon makkelijk met pensioen na de verkoop van zijn online-wervingsplatform, maar gebruikte het geld om een nieuwe onderneming op te starten. In 2018 startte hij met het Archer Aviation dat elektrische vliegtuigen bouwt die verticaal kunnen opstijgen en landen. Deze vliegtuigen zullen in de Verenigde Staten gebruikt worden als openbaar vervoer tussen verschillende steden. Hierbij kun je denken aan een trip van Amsterdam naar Maastricht in slechts 10 minuten. Het bedrijf heeft de eerste vliegtuigen af en dit jaar worden de eerste testvluchten gemaakt. Als alles volgens het plan verloopt zullen vanaf 2028 de Archer vliegtuigen in gebruik worden genomen om te kunnen transporteren tussen Amerikaanse steden.

AI-robots

In 2022 is Brett gestart met Figure. Dit bedrijf maakt robots met kunstmatige intelligentie die gevaarlijke en eentonige taken in de logistiek, zorg en detailhandel kunnen overnemen. Naast de toepassing in het deze sectoren kun je de robot ook inzetten om de arbeidscrisis te verslaan.

24 tips van Brett Adcock

Met deze 24 tips heeft hij zijn eigen ondernemingen succesvol gemaakt, dus wie weet kun jij er ook wel een succesvoller mens door worden:

 1. Tijd vrijmaken in jouw agenda is 10x beter dan het maken van een to-do list
 2. Versla uitstelgedrag door geleidelijk steeds grotere taken op je te nemen
 3. Gebruik een e-mail als geheim wapen, want een email staat gelijk aan een afspraak
 4. Taken die korter zijn dan twee minuten moet je gelijk uitvoeren
 5. Neem meerdere korte wandelingen per dag
 6. Stop met multitasken en focus je op één ding tegelijk
 7. Plan je week in op zondag zodat je maandagochtend geen stress hebt
 8. Maak eerst taken af voordat je aan nieuwe taken begint
 9. Maak een dagplanning waarin je uitkiest hoe laat je aan elke taak begint
 10. Werk snel – snelheid is de sleutel tot succes
 11. 80% van jouw resultaten komen uit 20% van jouw werk. Werk volgens je contract.
 12. Stel prioriteiten aan jouw taken en stel taken uit
 13. Voorkom afleidingen en hou je werkplek schoon
 14. Zet 99% van je meldingen op één dag uit
 15. Ga nooit twee dagen door zonder jouw goede gewoontes vast te houden
 16. Automatiseer low-impact taken
 17. Begin elke dag met de moeilijkste en meest tijdrovende taken
 18. Schrijf voor het slapen gaan drie belangrijke taken op voor de volgende dag
 19. Maak een feedbackformulier en meet jouw voortgang wekelijks
 20. Plan niet-belangrijke berichten en e-mails in voor een later tijdstip
 21. Gebruik de Eisenhower-matrix om beslissingen te maken
 22. Bouw een opwindende en inspirerende toekomst op met maximale inzet van je tijd.
 23. Plan elke week een blok van 30 minuten in om jezelf te reviewen
 24. Schrijf dagelijks de dingen op waar je trots op bent om je energie hoog te houden

Om niets meer te missen van DAY1 zet je op onze Instagram de notificaties aan en vergeet je niet te abonneren op ons YouTube-kanaal

Deel dit artikel
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons