Gaming

Playerunknown’s Battlegrounds

Winner Winner Chicken Dinner

Deze game is de shit laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Playerunknown’s Battleground(PUBG) is een battle royale shooter. De game is nu nog in early acces. Battle royale is een spelmodus waarin de laatste speler die in leven is de game wint, dus qua verhaallijn en spelmodus heb je maar één keuze en dat is deze.

PUBG is makkelijk uit te leggen. Je springt met 100 andere spelers uit een vliegtuig en kan dan zelf beslissen waar jij land op een eiland van 8×8 km. Na jouw landing kan jij allerlei huizen en flatgebouwen doorzoeken om wapens, scopes en rugtassen te vinden. Het doel is om iedereen af te knallen (behalve eventuele teamgenoten) en als laatste over te blijven. Je kan niet blijven campen, omdat PUBG ervoor zorgt dat een blauwe shield om de paar minuten de map verkleind. Blijf je buiten het blauwe shield krijg je automatisch damage. Je hoeft niet alleen te lopen, maar je kan ook voertuigen en een speedboat gebruiken.

Er zijn focking veel wapens in de game, van handguns t/m brute Assault rifles en natuurlijk hand grenades.
Verder kan je iedere gun customizen met scopes, attachments en silencers. Vooral de silencers zijn erg belangrijk en zijn helaas in een map erg zeldzaam. Verder heb je natuurlijk ook backpacks nodig om de wapens mee te nemen en zijn er kogelvrije vesten en first aids kits.

Je kan de game alleen spelen, maar de grootste lol heb ik als ik in squads speel. Met vier vrienden online met voicechat aan is net een ouwen wijven club (check maar eens mijn Twitch channel). Maar als we in vuurgevechten komen lijkt het net een navy seal team en is het ineens bloed serieus. Mocht je geen vrienden hebben kan je ook 4 player optie kiezen en krijg je pick up squad mates.

De game wordt in third person gespeeld, maar je kan beta servers kiezen waarbij je first person only kan spelen.
First person geeft net wat meer diepgang en maakt het voor mij een stuk spannender, zeker omdat je minder zicht hebt.

De game is niet mega orgineel en doet mij enorm denken aan Day-Z en H1Z1. Qua graphics vind ik de game niet zo mooi. Je heb veel last van glitches en pop-ups, maar dit hoort natuurlijk bij early acces. Ik hoop alleen dat dit niet een eeuwige early acces game blijft zoals Day-z.

Ondanks dat de game niet orgineel is, doet PUBG een hoop goed en dat is dan ook meteen de charme ervan.
Een hoop games proberen nu de magie van PUBG na te maken, zoals Fortnite die nu ook met een Battle royale komt. De game heeft ook geen pay to win model, dus je betaalt voor de game en je kan wat cosmetische shit kopen.

Ze updaten de game continue en zorgen voor nieuwe wapens en auto’s, dus hopelijk is de game snel in beta beschikbaar. Dus ondanks dat PUBG early acces is, ga deze game kopen op Steam voor €29,99. PUBG is gewoon de beste battle royale shooter op dit moment.

Day1 Review Score: - 8.3

8.3

Spring uit een vliegtuig, vind guns en schiet iedereen kapot.

User Rating: 4.73 ( 2 votes)
Tags
Bekijk meer

Endboss-Reviews

Game Nerd vol met Tattoos, gek van trainen en Instagram verslaafd :) Vergeet niet alles te followen enzo !

Gerelateerde posts

Bekijk ook

Close
Close
Close