Lifestyle
Trending

Op reis door de VS, zonder geld en telefoons

Project Naptime in the USA

Het avontuur van drie Nederlanderse filmmakers

Van Las Vegas naar New York, binnen één maand. De Nederlandse Mischa, Wijnand en Marcel deden het zonder geld, telefoon en slaapplek. Hoe? Met Project Naptime. Het idee is simpel: zonder geld en telefoon op reis. En natuurlijk mét camera, want deze jonge filmmakers hebben alles vastgelegd. Met dit project wilden ze kijken of ze in deze tijd nog zonder telefoon kunnen. De uiteindelijke film is vanaf 10 maart te streamen op hun website projectnaptime.tv.

Project Naptime in the USA

Na een eerste editie in Zweden, zochten ze dit keer meer uitdaging in Amerika. En daar kijken ze met veel plezier op terug. “We hebben zó veel mee gemaakt, en zo veel mensen leren kennen”, vertelt Mischa. “Je komt door het project met locals in aanraking, omdat je van hun hulp afhankelijk bent. Iets te eten, een plek om te slapen. Al was het maar een appel en een flesje water.” Alle beetjes helpen, en iedereen hielp een beetje 😉

Daily recaps

De jongens hadden een app waarin ze gevolgd konden worden door een GPS-tracker. Op deze manier wisten de thuiskijkers altijd waar de jongens uithingen, waar wat ze dezen was maar de vraag. In deze app werden door de cameraman ook daily recaps geüpload. Benieuwd? Check ze zelf:

In ruil voor een opdracht

Iedereen die hen hielp, mocht een tegenprestatie bedenken. Dat varieerde van het klimmen naar de beruchte Hollywood-letters, tot werken in een restaurant. Ze leerden top gokkers kennen in Las Vegas, die ervoor zorgden dat ze nachtenlang in de duurste hotels konden slapen. Daar ontmoetten ze vervolgens Dan, een vriend van Nicky Romero, met wie ze VIP in de DJ booth van Club Omnia mee mochten feesten. Daarna kwamen ze via Dan weer in contact met Mr. (Calum von Moger). Voor één van hun opdrachten moesten ze een pot Nutella bij de bekende Mr. Universe afleveren. Ze hebben flinke work-outs gedaan met de beste man zelf, maar breder zijn ze er niet op geworden. En zo bleef het balletje maar rollen.

Favoriete plek: Camden

Van alle grote steden en rijke mensen bij wie ze mochten slapen, heeft Camden in al haar simpelheid de meeste indruk op de jongens achtergelaten. “Het is een klein stadje. Net zoals je dat ziet in Home Alone. Dat is zó gaaf. We kwamen in de krant en op de lokale radio. Iedereen wilde met ons op de foto. Door ons verhaal te doen hebben we hier veel geld opgehaald om onze reis verder te kunnen zetten. Ook werd er een busreis voor ons betaald zodat we naar een volgende bestemming konden; Atlanta”, vertelt Mischa nog nagenietend. “De familie waar we in Camden bij mochten slapen, zoek ik met de feestdagen weer op. Het zijn echte vrienden geworden.”

Zonder eten

Het concept van Project Naptime heeft de jongens hele leuke dingen gebracht, maar soms viel het even vies tegen. Slaapplekken vonden ze bijna altijd, maar genoeg eten verzamelen op een dag bleek vaak lastig. Mischa vertelt hoe de jongens een keer met honger in de bus zaten. “We waren onderweg naar Los Angeles en hadden een pauze van een paar minuten. Marcel wilde van de laatste vijf dollar wat te eten halen voor ons. Maar terwijl hij nog bezig was, vertrok de bus alweer. We kregen de buschauffeur gelukkig nog zo ver dat ze stopte, zodat iedereen kon instappen, maar we hadden die avond geen eten. Dat was behoorlijk pittig.”

Gratis naar Nederland

Bij een van hun laatste bestemming in Atlanta ontmoetten de jongens een vrouw die voor een luchtvaartmaatschappij werkt. Ze vond hun verhaal zo gaaf, dat ze besloot hen te helpen bij het vinden van een goedkoop ticket naar huis. We moesten een klein stuk zelf bijleggen wat we in Camden verdient hadden. Mischa: “Omdat er op het vliegveld van alles fout ging, vlogen we uiteindelijk als ‘goedmakertje’ zelfs businessclass. Bizar gewoon.”

Alles staat op film

De jongens hebben bijna 300 uur aan filmmateriaal mee naar huis genomen. Onderweg hebben ze recaps gemaakt om hun volgers op de hoogte te houden van wat ze allemaal deden en meemaakten. “We gaan van alle opnames een film maken en die verkopen, zodat hij hopelijk op internationale filmfestivals te zien zal zijn.” De camera is hen overigens vaak van pas gekomen. “Amerikanen zijn camerageil. Je moet iets hebben waarvan ze onder de indruk zijn, voordat ze iets voor jou willen doen. Voor niks gaat de zon op.”

De film is vanaf 10 maart te streamen op hun website projectnaptime.tv. Voor een kleine vergoeding van €2,50 krijg je 24 uur toegang tot de video stream. Ga jij ‘m checken?

Bekijk meer

Mischa Sigtermans

Hi. Mischa hier. Eigenlijk de developer van deze website, maar soms ook de behoefte om gewoon lekker wat van me af te schijven. Heb je tips voor de website? Hit me up. Cheers!

Gerelateerde posts

Bekijk ook

Close
Close
Close