CarsEditors' picks

Lamborghini Urus Super Sport Utility Vehicle

Dit nieuws heb je mogelijk al voorbij zien komen, maar toch is het hier bij DAY1 relevanter dan waar dan ook. Sinds zaterdag zijn wij druk bezig om voor La Fuente een nieuwe Daily Driver te vinden. En iets zegt mij dat deze bak zomaar wel aanspraak kan maken op deze titel.

Kijk, een SUV voor Lamborghini is niet nieuw. Sterker nog, zij waren als een van de eerste luxe sport merken al bezig in dit segment met de LM002. Een benzineslurpende terreinwagen die vooral in het Midden Oosten verkocht werd. En nu na dik 30 jaar komt hier eindelijk een opvolger voor. De Lamborghini Urus. Het PR buro van Lamborghini gaf de volgende quote mee:

“Als allereerste Super Sport Utility Vehicle ter wereld creëert hij een nieuwe niche in het luxesegment, met zijn ongekende kracht, prestaties en rijeigenschappen maar ook met zijn uitzonderlijke design, luxe en dagelijkse bruikbaarheid.”

En vooral die laatste twee woorden waren een trigger voor me, dagelijkse bruikbaarheid. Is dit dan mogelijk de nieuwe wagen voor La Fuente? Met een slordige 650pk, een sprint van 0 naar 100 in 3,6 seconde en een laadruimte van 616 liter die te vergroten is tot 1596 liter lijkt mij dat de wagen zeker binnen de randvoorwaarden van La Fuente valt. Wat zeggen jullie? Moet hij ook deze wagen gaan testen voor de nieuwe serie?

 

Tags
Bekijk meer

Camiel

Nerd met een schoenentik. Heeft een ongezonde interesse in fashion, auto's en whisky.

Gerelateerde posts

Close
Close