Gaming

Hearthstone Review:

Niet een simpel kaartspel

Ben jij gek op kaarten, tactische games, Warcraft en niet te vergeten hou jij van gratis games? Dan is dit een game om te gaan checken.

Verhaal
Er zit niet echt een story in deze game, maar jij speelt een card game in de wereld van Warcraft. Met Hero’s uit de game en met kaarten met characters van Warcraft. Dus super vet voor de fans van Warcraft en ook tof voor niet-fans!

Wat is Hearthstone?
Niet iedereen is een fanboy, zoals ik van Blizzard en al hun games. Dus ik ga even in het kort uitleggen wat Hearthstone nou eigenlijk is. Hearthstone is een card game die je 1 vs. 1 speelt tegen de computer of human players. Iedere speler kiest een van de 9 Hero classes en iedere Hero heeft zijn eigen powers. Bijvoorbeeld de mage kan een vuurbal schieten en de warrior kan armor erbij krijgen. Iedere speler begint een game met 30 hitpoints, 30 kaarten en 1 mana. Mana is nodig om kaarten te spelen en na iedere beurt krijg je meer mana points om toffere kaarten te besteden. Dus je kan niet meteen je big ass hero kaarten spelen, dit kost even tijd.

Een spel is gewonnen als jij je tegenstander op 0 hitpoints krijgt. Dit doe je door middel van verschillende kaarten te spelen die jou tegenstander schade toe brengen.

Kaarten heel veel kaarten!
Hearthstone is verslavend dit komt door meerdere factoren. De game is natuurlijk leuk maar ik kreeg vooral last van verzamel woede. Je hebt honderden kaarten waarvan sommige legendary kaarten mega moeilijk te krijgen zijn. Om goede decks te maken voor jou Hero heb je dus ook bepaalde kaarten nodig.

Deze kan je verkrijgen op verschillende manieren en je kan questen doen om zo kaarten te verdienen. Je kan potjes online spelen om zo gold te verdienen en met gold kan je dan weer pakjes met kaarten kopen. Je kan ook kaarten kopen met echt geld, maar daarover zo meer.

Hearthstone gratis?
Hearthstone is een gratis game en kan je op meerdere platformen heerlijk spelen. Het enige wat je moet doen is een gratis account aanmaken bij Blizzard en je bent ready to go.

Veel mensen vinden Hearthstone pay 2 win, omdat je met echt geld honderden pakjes kaarten kan kopen. Ik snap waarom mensen dit zeggen, maar eerlijk gezegd maakt je dat niet beter in de game. Er zijn starter decks voor de hunter waarmee je makkelijk kan winnen bijvoorbeeld.

Kaarten kopen maakt het alleen makkelijker om zo sneller de high level decks te maken. Maar het is geen verplichting en Blizzard ramt dit dus ook niet door je strot. Aangezien de game gratis is, kan het nooit kwaad natuurlijk om wat starter pakketjes te kopen.

PVP
Wat Hearthstone zo tof maakt, is het player versus player ladder systeem. In dit systeem begin je op level 25 en kan je als je goed bent naar legendary ranks stijgen. Dit doe je door middel van het spelen tegen andere players en zoveel mogelijk potjes te winnen.

Het toffe en tevens frustrerende is dat je ook in ranks kan dalen, dus om eerlijk te zijn, is het niet makkelijk maar wel verslavend om die hoge ranks te halen. Mijn max. rank is level 5, maar dit seizoen ga ik opnieuw proberen om Legendary te halen. Behalve rank systeem heb je natuurlijk ook unranked PVP en dit is om bijvoorbeeld te oefenen of om je nieuwe decks te testen.

Het laatste wat Hearthstone heeft, is Arena: dit zijn PVP potjes met decks die je niet van jezelf krijgt, maar je zult het moeten doen met random kaarten die de computer jou geeft. Hoe meer je wint in Arena, hoe groter je reward kan zijn. Je kan namelijk in arena Gold & Cardpacks verdienen. Arena stopt als je 3 keer verliest of als je 12 potjes wint.

Ik ben verslaafd
Zoals jullie inmiddels al begrepen hadden, ben ik verslaafd aan Hearthstone en heb er inmiddels honderden uren in zitten. De game is niet nieuw, maar Blizzard brengt veel uitbreidingen uit en blijft tweaken aan de game.

Het enige puntje dat ik kan vinden op Hearthstone is dat de pakjes met kaarten iets goedkoper mogen. Deze zijn nu € 2,99 en dat de uitbreidingen ook wat aan de dure kant zijn (kosten rond € 19,99).

Verder ziet de game er fantastisch uit en het speelt ook gewoon top. Het is gewoon heerlijk om op de iPad of je telefoon deze game te spelen.

Dus ga hem downloaden en laat je meeslepen in de wereld van Hearthstone!

Day1 Review Score: - 9

9

Houd je van gratis games en ben je gek op Warcraft, check dan deze game.

User Rating: 4.35 ( 1 votes)
Tags
Bekijk meer

Endboss-Reviews

Game Nerd vol met Tattoos, gek van trainen en Instagram verslaafd :) Vergeet niet alles te followen enzo !

Gerelateerde posts

Bekijk ook

Close
Close
Close