CarsFeatured

De nieuwe Porsche Panamera

Wat een nieuws van Porsche. Dat ze met de Porsche Panamera Sport Turismo eenvoudig weg de vetste station ever gemaakt hebben was al bekend. Maar dat ze nu deze Porsche ook in een bijna 700PK sterke uitvoering hebben, mijn hemel. De hele naam van dit juweeltje is de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo. En deze wagen is echt belachelijk tof. Ik denk dat het oprecht de eerste keer is dat ik een hybride auto geen saaie bak vind.

Ja dat las je goed. Dit is een hybride auto, zoals een Prius dus. Alleen dan van Porsche. En dat maakt het wel vetter. Sterker nog, dit is misschien wel een van de spannendste wagens die dit jaar gepresenteerd is. Deze Porsche Panamera Sport Turismo doet dus de o naar 100 in een slordige 3,4 seconden. Houd je het gas erop zit je 8,5 seconde daarna al op de 200.

Normaal ben je bij dergelijke prestaties direct bang voor een draaikolk in je benzine tank. Alleen zoals gezegd, dit is een hybride wagen. En het verbruik valt volgens de NEDC (New European Driving Cycle) enorm mee. Rond een 3l/100km moet haalbaar zijn. Holy crap, ja. Vroeger bracht VW een Lupo uit die zo bijzonder was dat die 3l/100km kon halen. En tegenwoordig is dat dus gewoon mogelijk met een Porsche.

De aankleding van de wagen is zoals je mag verwachten van Porsche. De prijzen beginnen net boven de twee ton. Best netjes voor een bak als deze. Valt er dan niets op het hele verhaal aan te merken? Jawel, check de foto’s. Porsche, waarom hebben jullie in vredesnaam deze kleur gekozen voor de persfoto’s?

Meer info? Check Porsche.

Tags
Bekijk meer

Camiel

Nerd met een schoenentik. Heeft een ongezonde interesse in fashion, auto's en whisky.

Gerelateerde posts

Bekijk ook

Close
Close
Close