SportVideo

DAY1 GYM Motivational Video

Wat is realistisch? We zien zoveel foto’s van mannen en vrouwen die er onwerkelijk goed uit zien, dat je bijna gaat denken dat het normaal is om het hele jaar door met een sixpack te lopen.

Mijn neefje stuurde me pas een bericht: “Jay, ik wil ook een kast worden, net zoals jij. Hoe vaak moet ik trainen en wat moet ik eten? Het moet snel, want ik ga bijna op vakantie”.

Het is geweldig dat hij mij om advies vraagt en door DAY1 gemotiveerd raakt om te sporten en daardoor gezonder wil gaan leven. Aan de andere kant vind ik het verontrustend dat jonge jongens en meisjes eigenlijk zonder al te veel moeite schema’s blind willen overnemen van het internet en eetpatronen willen aangaan die ze van YouTube hebben gehaald omdat de zomer er aankomt.

Ik ben al heel lang opzoek naar wat voor mij werkt en het verandert steeds. De ene keer raak ik geblesseerd, de andere keer kom ik er opeens achter dat ik een koemelkallergie heb (m’n moeder schijnt het me ooit verteld te hebben, maar ik heb het niet helemaal meegekregen de afgelopen 25 jaar).

Allemaal elementen die je trainings- en voedingsschema helemaal overhoop kunnen gooien. Je moet je kunnen aanpassen aan wat goed is voor jouw lichaam, maar ook aan een trainingsmethode die je plezier brengt waardoor sporten geen verplichting wordt.

Misschien wordt je wel heel snel ripped als je ontzettend streng voor jezelf bent, maar dan vergaat het lachen je snel. Hoe groot is dan de kans dat je lang fit blijft? Nihil.

Ik geloof dat je in alle rust moet beginnen en realistische doelen moet stellen om het leuk te houden. Dit kan op een snelle manier, maar ook op de lange termijn. Dat is een keuze die alleen jij kan maken, het is maar net waar jij je plezier uithaalt.

Heb ik altijd plezier? Nee, maar ik hanteer de 20/80-regel. Tegen 20 procent mag ik opzien, maar 80 procent moet leuk zijn. Het is belangrijk dat je soms ook dingen doet die niet leuk zijn – dat creëert karakter. Maar de training moet je blijven uitdagen en je hongerig maken naar om je doelen te behalen.

Mijn advies? Zoek een fijne levensstijl waarin je plezier haalt uit sport en eten. Het moet niet iets zijn waarin je zes tot negen weken moet afzien om dat zogenaamde zomerlichaam te krijgen. Je hebt je lichaam je hele leven, dus zorg er goed voor! Ook na de zomer.

Neem de tijd om je te verdiepen in wat jij leuk zou vinden, test verschillende sportscholen en neem er de tijd voor.

Laat je adviseerden door mensen die je vertrouwt en die het geduld hebben om met jou samen op zoek te gaan naar iets dat bij je past. Wees realistisch en laat je niet gek maken, maar blijf wel beuken en rammen!

Bekijk meer

Gerelateerde posts

Bekijk ook

Close
Close
Close